2024. október 5., szombat

VÁGVÖLGYI B. ANDRÁS: KATASZTRÓFA LENNE A VILÁGNAK EGY ÚJABB TRUMP-ELNÖKSÉG

KLIKKTV / TÍZ
Szerző: BOLGÁR GYÖRGY
2024.10.05.



A tíz milliós középállamok - Pennsylvania, Ohio, Michigan, Wisconsin, Illinois, Minnesota - fogják eldönteni az amerikai elnökválasztást - mondta a KlikkTV Tíz című műsorában Vágvölgyi B. András, író, újságíró, filmrendező, filmesztéta, politikai és kulturális kommentátor, Amerika jó ismerője. Szerinte Donald Trump egy pszichopata, aki ezüstkanállal a szájában született, és személyiségét jelentősen rossz irányba terelte fiatal ingatlanvállalkozóként egy kőkemény ügyvéd, akinek befolyása alá került.

Trump politikai érzéke a zéróhoz közelít, katasztrófa lenne a világnak egy újabb Trump-elnökség, lehet, hogy megengedőbb lenne orosz vonalon, de a kínai vonalon biztosan nem – tette hozzá. „Az ország alapvető érdeke az, hogy Kínát valamilyen szinten karámban tartsa. Kína nagyon fejlett és nagyon erős, tovább is erősödik, de a katonai erejét nem lehet összehasonlítani az Egyesült Államokéval, az oroszokét meg pláne nem.”

A műsorban Vágvölgyi B. András részletesen beszélt az amerikai választások történetéről, változásairól és arról is, milyen volt személyesen átélni egy kampányt, hiszen, mint mondta, az amerikai kapitalizmus másmilyen, mint amit mi megismertünk a rendszerváltáskor Európában. Míg a kontinensünkön számos jóléti intézmény van, Amerikában még az egészségbiztosításért is harcolni kell, hogy mindenkinek járjon. Vágvölgyi B. András szerint a fehér munkásosztály vesztette a legtöbbet az elmúlt években, elszegényedtek, ezért ők döntik el a választást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.