2024. október 27., vasárnap

RADIKALY: ORBÁN VIKTORBAN ELSZAKADT VALAMI

NÉPSZAVA
Szerző: FORGÁCS IVÁN
2024.10.20.


„Time to go” (Ideje lenne távozni) – üzeni az Európai Néppárt egy posztban a magyar miniszterelnöknek. A demokrata szívnek jólesik, hogy Orbán Viktor ennyire kihúzta a gyufát az Európai Unió vezető köreinél. De azért felmerül a kérdés, miért pont most, és eddig miért nem. Leginkább pedig az, miért fontos az ő stílusában bánni vele? Mi jön ezután? Plakátvagdalkozás, kölcsönös megalázások? A kemény fellépés nem kíván feltétlenül közönségességet. Vagy beköszöntött az európai, uniós politikában is a radikális hangütésű adok-kapok marketing kora? Milyen erőknek előnyös ez?


Senkinek sem ajánlom, ha akár csak egy csepp illúziója is van a politikai intézmények működésével kapcsolatban, hogy teljes terjedelmében nézze végig azt az ominózus ülést az Európai Parlamentben, amelyen Orbán Viktor ismertette a magyar soros elnökség programját. Ne tegye! Elégedjen meg az összefoglalókkal, higgye el, hogy a miniszterelnök megkapta, amit érdemel, vagy az ellenkezőjét, és bizakodjon tovább, élje meg az elköteleződéseit.

Az alábbi sorokkal senkit sem kívánok meggyőzni. Se elég tudásom, se karizmám nincs hozzá. Egyszerűen csak elmondom, én végigtoltam magam a többórás eseményen. Számomra borzadály volt. Kiábrándító, komoly aggodalmakat keltő. Mintha a magyar parlament valamelyik hidegrázó, a politikától elfordító szócsatáját láttam volna. Más felállásban, európai szinten.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.