2024. október 10., csütörtök

ÖSSZEVESZTEK EGYMÁSSAL AZ ORBÁN ÁRONNAL ÜGYKÖDŐ VÁLLALKOZÓK, EZ VEZETETT A HANGFELVÉTEL KISZIVÁROGTATÁSÁHOZ

TELEX
Szerző: DEZSŐ ANDRÁS
2024.10.10.


– Szia, hallasz?
– Hallok mindent, igen.
– Jól van. Fasza. Már jó volt a bejutás.
– Igen. Érdekes. Figyelek és veszek mindent.
– Jól van, oké, szia.
– Oké, cső!

A fenti párbeszéd annak a hangfelvételnek a legelején hallható, amit még szeptember végén szivárogtatott ki a szélsőjobboldali Kuruc.info a miniszterelnök testvéréről, Orbán Áronról. Később a Telex több forrásból is megerősítette, hogy a felvétel eredeti, azon tényleg Orbán Áron hangja hallható.

Tovább kutakodva pedig kiderítettük a felvétel készítésének körülményeit is, amely a fenti párbeszéd tartalmára is magyarázatot ad.

Május végén Orbán Áron egyik barátjával, Garay B.-vel együtt ment el a Miniszterelnöki Kabinetirodában dolgozó Héjj Dávid miniszterelnöki biztoshoz. Az épületbe ugyanakkor csak Orbán Áron ment be, Garay B. a sógorával együtt az autójában maradt. Ő készítette a felvételt, de ehhez Orbán Áron aktív segítsége is kellett: a két férfi folyamatos telefonkapcsolatban állt egymással, Garay így tudta felvenni Orbán Áron és Héjj Dávid beszélgetését. Ez megmagyarázza azt is, hogy bár Héjj és Orbán Áron közül utóbbi hangja hallható tisztábban, de Garayé még nála is tisztább.

A hangfelvétel idézett párbeszéde is kettejük között zajlik, ekkor még Héjj nem hallható. Orbán Áron ekkor tesztelte a kommunikációt. Ezért kérdezte meg Garayt, hogy hallja-e, ami körülötte zajlik, mire a barátja jelzett, hogy – idézzük –

„figyelek és veszek mindent”.

Később Orbán Áron odasúgta Garaynak, hogy „most már nem beszélhetünk”, ekkor a miniszterelnök testvére már az épületben lehetett.

Arról, hogy miért kereste fel Orbán Áron Héjj Dávidot és mik hangzottak el a találkozón, az előző cikkünkben már részletesen írtunk. Röviden: Orbán Áron arra panaszkodott a miniszterelnöki biztosnak, hogy a külügy blokkolja az úgynevezett schengeni, C vízumokra vonatkozó kérelmeiket. Ezeket a vízumokat olyanoknak adják, akik átutazóban, turistaként vagy látogatóba érkeznek a schengeni övezetbe, az Európai Unióba. A vízumok blokkolásának háttérben Orbán Áron a letelepedésikötvény-bizniszből ismerős bolgár üzletasszonyt, B. Radosztinát sejtette.

Bár akkor még nem tudtuk, ki az a rejtélyes Garay, akinek a nevét a beszélgetés során Héjj is szóba hozta, az már akkor világossá vált, hogy a férfi valamiféle (üzlet)társa, barátja lehet Orbán Áronnak...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.