2024. október 27., vasárnap

ORBÁN ÉS A GRÚZ ÁLOM

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2024.10.27.


Mint megtudtuk, a NER-Kánaánból folyamatosan menekülnek a magyarok, egy friss adat szerint Ausztriában is már közel százezren vannak, akik ott telepedtek le. Hogy miért, az nem tudható, csupán sejthető. Annyi azonban bizonyos, nem széles jókedvükben szedték a sátorfájukat, hogy migráncsok legyenek a hanyatló nyugaton. Ez nem olyan nagy újdonság, inkább egy folyamat, amely gyorsul, mint a világegyetem tágulása.

Tizenöt évnyi uralom után a Fidesznek kellene elszámolnia ezzel, de esze ágában sincs. Inkább folyamatosan cipeli be a távolkeleti (meg orosz) vendégmunkásokat, miközben a családpolitika sikeréről áradozik, holott enélkül is fogy a magyar. Lassan már az lesz az érdekes, ha leszünk páran, akik itt maradtunk és még nem haltunk meg. Mindez csak azért jutott az ember eszébe, mert Orbán az osztrák parlament új elnökéhez látogat, őt fogadja elsőként.

De nem azért, hogy arról tárgyaljon vele, vigyázzon az oda távozott honfitársainkra, ha már ő itthon ilyet nem tudott, hanem, mert falkabélinek tartja. Mint tudjuk, most voltak választások a sógoroknál, és az FPÖ, az ottani fasiszták nyertek, viszont kormányt alakítani nem tudnak és nem fognak, mert Alexander van der Bellen osztrák államfő a néppárti Nehammert bízta meg kormányalakítással. Ez duplán is elég szar ügy Orbánnak, de ő nem csügged.

Dörgölőzik és sikereket hirdet. Csűrdöngölt a komplett Fidesz az ottani választások eredményétől, aztán így jártak, de doktorminiszter urunk nem lankadt egy csöppet sem. Amikor kiderült, hogy az FPÖ nem fog kormányozni Ausztriában, kárpótlásként kapta meg Walter Rosenkranz, a fasiszták eddigi frakcióvezetője a házelnöki posztot, amivel sokra nem megy. Annyira csupán, hogy Orbán kiszaladjon hozzá gazsulálni.

Ez a mi egyetlenünk újólag bizonyságát adta annak, hogy csak a fasiszta elvtársai érdeklik, köztük érzi igazán jól és otthon magát. Most sem azokkal barátkozik, akik majd Ausztriát kormányozni fogják, mint ahogyan az USA-ba sem Bidenhez járt az utóbbi években (egyszer sem), hanem a hasonszőrű Trumphoz. Aki – hála istennek – nem volt döntési, csak szarkavarási helyzetben, ami viszont Orbánnak éppen elég a hasonló tevékenységhez.

Amúgy van doktorminiszter urunknak ez az elmélete az új világrendről, amelyben a hozzá hasonlatosak kerülnek mindenütt hatalomra, és akkor mondhatja: szüret. Viszont az a helyzet, hogy a világ nem Magyarország, és nagy szerencsénkre nem úgy táncol, ahogyan a Fidesz fütyöl. Így egyelőre úgy tűnik, Orbán (s vele együtt az ország) a rossz és vesztes oldalra áll, de ez sem nóvum, hanem a szomorú ismétlődés a történelemben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.