2024. október 27., vasárnap

NEM HATÁSTALAN TRUMP ÚJABB KAMPÁNYA KAMALA HARRIS ELLEN

NÉPSZAVA
Szerző: NAGY MARIANN
2024.10.26.


Kamala Harris kijelentette: egyetért Donald Trump korábbi vezető munkatársainak véleményével, miszerint a volt elnök fasiszta. Míg korábbi felmérések gyakorlatilag holtversenyt, vagy a demokrata jelölt szerény vezetését mutattak Donald Trump és Harris versenyében, a Wall Street Journal legfrissebb felmérése szerint Trump most 47-45 arányban vezet.


A fasiszta Trump


A felmérés szerint csökkentették Harris népszerűségét a republikánusok által közzétett rágalmazó videók – nemkülönben saját kampány-fellépései. Egyébként John Kelly, Trump egykori kabinetfőnöke nevezte fasisztának volt főnökét és figyelmeztetett: nem szabad ilyen embert újra megválasztani, mivel önkényuralomra törekszik és visszaélne hatalmával. Kelly, a volt tengerészgyalogos tábornok szerint Trumpot gátlástalan hatalomvágya és más tulajdonságai teszik fasisztává. Hasonlóan nyilatkozott Mark Esper, Trump egykori védelmi minisztere, míg Mark Milley tábornok, hajdani vezérkari főnök Bob Woodwardnak, a Washington Post ismert munkatársának Trumpról írott könyvében arról beszélt, hogy a volt elnök „alapvetően fasiszta”.

Kelly kijelentette: szükségesnek tartotta, hogy közvetlenül a választások előtt még egyszer felhívja a figyelmet a Trumppal fenyegető veszélyre, hiszen az elnökjelölt ismételten arról beszélt, hogy „kiiktatja a belső ellenséget”, azaz a kormányzati, a rendvédelmi és az igazságszolgáltatási apparátusból a vele egyet nem értőket – akár a hadsereg segítségével. Kelly egyébként emlékeztetett arra is, amit hajdan Trumptól hallott, miszerint Adolf Hitler tábornokai „tettek bizonyos jó dolgokat. Olyan tábornokokra van szükségem, mint amilyenek Hitlernek voltak, olyan emberekre, akik maradéktalanul lojálisak voltak hozzá és teljesítették parancsait” – így Trump.

„Súlyosan aggasztó és elképesztően veszélyes, hogy Trump Hitlert idézi” – mondta Kamala Harris. „Azt az embert, aki hatmillió zsidó és több százezer amerikai haláláért felelős”. Ez újabb bizonyíték rá, milyen ember Donald Trump valójában. A történtek után várhatóan Trump enyhén szólva is vitatható személyisége áll majd – legalábbis a demokraták részéről – a kampány középpontjában.

A Trump-hívők többsége már előre csalásról beszél


Az, hogy a republikánusok már előre jelzik: ha Trump veszít, nem fogják elismerni az eredményt, mert az csak csalással születhetett, minden korábbinál nagyobb és veszélyesebb felfordulást okozhat, hiszen sokkal szervezettebb, stratégiai jellegű és anyagilag sokkal jobban megalapozott, mint a 2020-as. A legnagyobb tényező ebben feltehetően a Musk által megvásárolt Twitter, a mostani X közösségi portál lesz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.