2024. október 8., kedd

MAGYAR PÉTER FELSZÓLALÁSA AZ AGRI BIZOTTSÁGI ÜLÉSEN

MAGYAR PÉTER HIVATALOS
Szerző: MAGYAR PÉTER
2024.10.08.



Nagy István agrárminisztert kérdeztem a rendelkezésre álló 1 percben az Európai Parlamentben. Természetesen üdvözöltem Rogán Antal bábját, Dömötör Csabát is az új pozíciójában.

Európa rekorder élelmiszerinfláció, magára hagyott gazdák, elnéptelenedő magyar vidék, az agrárium leépülése. Ennyi fért bele egy percbe.

A teljes felszólalás így hangzott volna:

Tisztelt Miniszter Úr,

Európa legmagasabb inflációja volt két évig Magyarországon. És ami még drámaibb, nálunk drágultak a legjobban az élelmiszerek, átlagosan 62 %-kal.

Egyrészt a magyar gazdák és családi termelők szinte semmilyen segítséget nem kaptak önöktől az elszabaduló energia- és alapanyagárak kompenzálására.


Másrészt a szavakon túl a valóságban nem védték meg a magyar termelőket a hazánkra zúduló ukrán gabonától sem.


Harmadsorban semmit nem tettek azért, hogy a drámai infláció hatását enyhítsék a legszegényebb honfitársainknál. Miniszter úr, 900 ezer idős honfitársunk és több százezer gyermek él ma hazánkban a létminimum alatt, de összesen 3 millió ember.

Miniszter úr, jelenleg Spanyolországban és Írországban nulla, Lengyelországban 4, Romániában 5 % a zöldségek és gyümölcsök ÁFA kulcsa. Lengyelországban a magyar másfélszerese a minimálbér és eközben 20-30 %-kal olcsóbbak az élemiszerek, mint nálunk.

A TISZA-kormány egyik első lépése lesz, hogy azonnal 5%-ra csökkenti a zöldségek és gyümölcsök ÁFA-ját, majd fokozatosan az összes egészséges élelmiszerét.

Miniszter úr, ha ma elmegy a világ almatermesztésének egykori központjába, Szabolcsba egy zöldségeshez, akkor lengyel almát tud venni, ha elmegy Battonyába, akkor az egykori állattartó településen nem talál haszonállatot.

Önök magukat vidék- és családbarátnak hazudják, miközben teljesen magukra hagyták a magyar vidéket és a magyar családokat.

Miniszter úr, elnéptelenedik a magyar vidék, vannak olyan települések, ahol az önök 14 éve alatt felére csökkent a lakosság. Nem támogatják a fiatal gazdákat és a nemzeti kincsünket jelentő magyar termőföldek egyre nagyobb része kerül a miniszterelnök családtagjaihoz és oligarcháihoz.

Miniszter úr, TISZA Párt átfogó agrár-és falu-rehabilitációs programot hirdet, amelynek éppúgy része lesz az önök által elmulasztott öntözési infrastruktúra felújítása és fejlesztése, ahogy a klímaváltozás okozta minden kihívásra való felkészülés és természetesen a fiatal és családi gazdálkodók célzott támogatása.

Miniszter úr, a tett az első, a szó a második.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.