2024. október 1., kedd

KÉRI LÁSZLÓ ÉS PETSCHNIG MÁRIA ZITA "MAGYARORSZÁG KERESZTÚT ELŐTT" 2/2

KÖZÜGYEKRŐL ÉRTHETŐEM - KözÉrt
Előadó: KÉRI LÁSZLÓ
2024.09.27.



Kormányváltásra vagy rendszerváltásra van szükség? A 89-es rendszer váltás feltételeinek összehasonlítása a mai feltételekkel.

Mi vár a tisza pártra az országgyűlési választásig?

Az elszegényedő társadalmi rétegek felzárkózásának kilátástalansága mellett létrejött egy 55-60ezer családból álló elit, akik privát banki szolgáltatásokkal és magántőke alapokkal még a válság éveiben is meg tudták duplázni a százmillió forint feletti vagyonukat.

A tisza párt 21 pontját ki kell bontani rendesen, nem mindenhez Magyar Péternek kell értenie, hanem meg kellene találni a 21 ponthoz a 21 autentikus szóvivőt. A fidesznek nincsen programja, nincsenek autentikus szakértelmiségi szóvivői. Ha ezt a 21 pontot rendesen kifejtik, akkor abszolút benne van egy leendő kormányprogram négyötöde. Ami hiányzik még belőle az a korrupció visszaszorítása. A TISZA szigeteknek meg kellene határozniuk, hogy a 21 pontból melyek azok, amelyek leginkább érintik őket.

Orbán viktor szerint nekünk nem szabad a nyugati blokkhoz tartozni, mégis az összes politikus gyermeke nem Tadzsik meg Üzbég egyetemekre jár, hanem nyugati egyetemeken tanul. Folyik már a harmadik világháború, csak mi nem vesszük észre, mert ez informatikai háború, mely a cybertérben drónokkal és műholdakkal zajlik.

A kormány képtelen hazugságokkal próbálja leplezni, hogy vastagon benne vagyunk abban a nemzetközi konfliktusban, melynek során több ezer személyhívó robbant fel Hezbollah kézben, mert mi semlegesek vagyunk és távol tartjuk magunkat mindenféle konfliktustól.

A migrációs válság demográfiai szempontokból vizsgálva. Indonézia Pakisztán és Nigéria lakossága külön-külön is 10 éven belül meghaladja egész Európáét! Európa 26 országa közül csak abban a három országban nő a lakosság, ahol jelentős bevándorlás tapasztalható. A mediterránum déli országai Marokkótól Jordániáig a következő 20-30 évben 100-120 milliós népesség növekedést fog produkálni, nagyjából ugyanekkora népesség fogyásra számíthat Európa az elöregedés miatt ugyanebben az időszakban. A következő 20 évben ezért jelentős népesség mozgás, kiegyenlítődés várható. Ezért a jövő egyik legnagyobb kihívása a migráció, csak jó válaszokat még nem talált rá senki sem.

Az éghajlatváltozás globális problémája.

Az energiaforrások átalakulása. Már Magyarországon is előfordult, hogy nyári napokon a napelemek energiatermelése meghaladja a paksi atomerőmű energiatermelését! A geotermikus energia hőszivattyús hasznosításának lehetőségei Magyarországon az orosz energiakitettség csökkentése érdekében. Az energia tárolókapacitás növelésének fontossága.

A kormány kritikájakor igazi aduász lehet, ha az elmúlt 15 évet tesszük mérlegre, mert ezt mindenki még elevenen érzi. Gondoljunk csak bele Orbánék az elmúlt nyolc évezéssel pont ugyanezt csinálták sok-sok éven át sikeresen.

Az ellenzéki vezetésű városoknak meg kellett volna teremteniük a szabad városok szövetségét, mert ebben a 25 városban lakik Magyarország 43%-a, így nincs közöttük koordináció, pedig a TISZA természetes szövetségesei lehetnének, mert ugyanabba a politikai satuba vannak beszorítva. A médiakoordinátoroknak fontos szerepe kellene legyen a TISZA szigetekben.

Igaz, hogy a sajtó 90% kormánypropaganda, de a maradék 10% nem az. Veszed a fáradtságot, hogy azokból tájékozódj?

"Becsüld meg magad, mert más úgysem becsül meg!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.