2024. október 16., szerda

IDEJE VAN A TÁVOZÁSNAK

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2024.10.16.


Az oroszoktól tanulhatta Nacsa Lőrinc (KDNP) a vörös vonalat meg a határ átlépését, mert ő is ezzel kezdte. Mint emlékezhetünk és tudjuk, a háború kitörése óta a Kreml és annak idióta csinovnyikjai számos vörös vonalat jelöltek ki, amit, ha Ukrajna (a nyugat a NATO) „átlép”, akkor ők ledobják az atomot a fél világra. Mindez csak azért érdekes, hogy honnan szedi a magyar elvtárs a szókészletét.

Azt mondta ez a Nacsa Orbán valagának védelmében, hogy az EPP (Európai Néppárt, ahonnan a Fideszt kipenderítették) megint átlépett egy határt. Hogy előtte mikor és hogyan tett ilyet, és hány határ volt, arról nem tudósított a magyar vezér egészen kicsi kakasa, de a továbbiak fényében ez nem is érdekes igazán. Ezzel csak a bukéját, mintegy a feelingjét adta meg a szócsatának, aminek azonban elég éles felütése volt.

Az EPP ugyanis nem szarozott sokat, voltaképp érdekes módon átlépte a píszít, amire eddig oly nagyon ügyelt, és egyértelmű, világos mondattal fejtette ki óhaját, mi tenne jót az Uniónak, Magyarországnak és voltaképp az egész nyüves civilizált világnak. Ezt posztolták: „Itt az ideje, hogy Magyarország újra közelebb kerüljön Európához, és lehetőséget kapjon arra, hogy kilábaljon a rossz vezetés következményeiből. Itt az ideje, hogy Orbán Viktor távozzon”.

Ez ahhoz képest, hogy olykor kiküldik a folyosóra vagy kávézni a magyar főnököt, illetve, hogy úgy húzódnak el tőle, mint akinek szaga van, határozott előrelépés, ez már egyértelmű igény, és nincsen sztaniolba csomagolva egyáltalán. Mindezek után az az érdekes, hogy csak Nacsa látott neki visítozni, és nem a komplett párt a vécésnénivel bezárólag, bár még nem értünk a végére. Nagy valószínűséggel sokan megnyilatkoznak még, akik a fazék körül akarnak maradni.

Ebben az amúgy eléggé mellbe vágó történetben azonban Nacsa további indoklása az érdekes, mert ez sokkal többet elmond erről a bagázsról, mint hogy orosz metodikát alkalmaznak bánatuk kifejezésére. Ugyanakkor az a veszély számukra, ha több vagy netán összetett mondat jön ki a szájukon, az valami észveszejtő hülyeség, aljasság, vagy ezek kombinációja lesz. Megnyugodhatunk, nem történt ez másként most sem, a világ tehát megismerhető.

Arra, hogy az EPP Orbán távozásában látja a dolgok jobbra fordulásának alapvető feltételét, Nacsának először azzal sikerült riposztozni, hogy Magyar Péter (az EPP tagja) meg telefontolvaj. Ez mára eposzi jelző lett Fidesz (KDNP) körökben, ami amúgy meglehetős ötlettelenséget mutat, az érdekes azonban az egész történetet ismerve az, mióta tolvajlás egy telefon Dunába hajítása, ami amúgy nem úriemberhez és politikushoz méltó.

De van, hogy elszakad a cérna, ezektől meg pláne. De feltéve, ám meg nem engedve, hogy ennek a Nacsának ebben épp igaza van, nem ártana a lopások mértékét figyelembe venni, mert ha Magyar lelkén egy telefon eltulajdonítása szárad, akkor Orbánén a komplett országé, ami egyáltalán nem mindegy. És éppen ennek van egy kis mellékszála, az OECD kútba esett látogatása pont most kies hazánkban, aki embereket a fideszisták nem fogadtak.

Egészen pontosan az történt, hogy a vesztegetés elleni munkacsoport azért mondta le a vizitet, mert „a magyar kormány nem biztosította miniszterek és magas rangú tisztviselők megfelelő képviseletét” a találkozóra. Akárhogy is van, ez egy komplett beismerő vallomás, ami után csak az ítélet jöhet, s erre rímel az EPP vágya, hogy ideje volna Orbán távozásának. Viszont a Néppárt szemszögéből nemcsak emiatt (tolvajlás), hanem, mint szélsőjobbos veszedelem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.