2024. október 16., szerda

HÖRCHER, MEZEI ÉS TÖBBI KORMÁNYPÁRTI PROFESSZOR URAK, ÉRDEKLŐDNÉK, MERRE VAN AZ ARRA?

ÖRÜLÜNK, VINCENT?
Szerző: jotunder
2024.10.15.


Mostanában olyan csendeseknek tetszik lenni a professzor uraknak. Tudom, ez nem egy nagyon hangos korszak, kontemplatív, a konzervatív filozófia mélyrétegeibe hatoló évek ezek. Ez a sokszínű csendek kora, annyi mindenről lehet itt nagyon konstruktív módon hallgatni, és hát a nembeszélés is beszédaktus. És annyi mindenről tetszenek a professzor urak harmonikusan és mélyen emberi zöngétlenséggel, konzervatív entellektüelként nembeszélni, így egy szóval, egyetlen erős konzervatív bátor szóval.

Az Önök kiváló utódja, Békés Márton, a magyar konzervatív filozófia egyszemélyes zászlóshajója, a Tihanyi gondolat atyja, a Konzervatív Forradalom nagybácsikája, a Kommentár nevű, nem is tudok méltó jelzős szerkezetet használni erre, rezsimfilozófiai katedrális ipája (komolyan van egy ilyen szó, felsőerjesztésű magyar szó, a vőnek az apját jelenti, hogy az egyik szavam mintegy bele ne gravírozzam a másikba). Ez a bátor, párthűségét soha meg nem tagadó ex-szkinhed (kár, hogy nem volt neki legalább egy nyilas dédapja, mondjuk dehogy nem volt, mert akkor államtitkár is lehetne) azt találta mondani, hogy mi a rossz blokkban vagyunk, tudniillik az észak-atlantiban, pedig mi már ötszáz éve patrióta népnemzeti nép vagyunk és mások a mi értékeink, ezt Békés Márton népgondolkodó egyszer egészen konkrétan el is magyarázta, amikor példaképként azt a német filozófust állította elénk, aki rendszeresen bejárt a börtönbe, hogy ott egy osztrák származású, aránylag radikális gondolkodót coacholjon patrióta népnemzetiségből, hú ennek egy többszörösen összetett mondatnak tetszett lenni.

Rossz blokkban. Nem a ruszki-kínai-iráni blokkban, ami megfelel ódzsungár konzervatív értékrendünknek, hanem ebben a zsidóliberális észak-atlantiban és erre gyakorlatilag el is sírta magát Fricz Tamás, akinek a Szálasi Ferenc sem elég pártszerű.

Azt megértem, hogy amikor Orbán Balázs fajtestvér, aki véletlenül sem tévesztette el a dédpapit, Konyev marsallnak ajánlotta fel Csonka-Magyarországot, Önök, kiváló professzor urak, a hallgatás nehéz kenyerét választották, valamiből nyilván élni kell, és ebben az országban kisebb-nagyobb hallgatásokból jelentős belmagasságú ingatlanokat lehet vásárolni, de most kicsit zárójelbe tetszettek tevődni, hogy egy végtelenül szenvedő szerkezetet használjak. A Márton szerint Önök tetszenek értékrendileg, scrutonkávézóilag, helyettesállamtitkáruramrendezhetnőkittegykonferenciátamaldívonilag, miértálljonolyüresenezazintézetnekismegfelelőkastélyformaházikóilag, nem annyira a Nyugathoz, hanem a Keletnek is inkább a kecskékkelincselkedőbb részéhez tartozni.

Legalább egy szolid “nana”-t ha tetszenének produkálni. Én megsaccolnám a Békés Márton kedves édesanyjának az eredeti foglalkozását is, de én nem egy olyan nagyléptékű gondolkodó vagyok, mint a professzor urak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.