2024. október 16., szerda

HIÁBA ÁLLÍTJA ORBÁN VIKTOR ÉVEK ÓTA, HOGY MAGYARORSZÁG EURÓPA LEGBIZTONSÁGOSABB ORSZÁGA, AZ ADATOK MÁST MUTATNAK

LAKMUSZ
Szerző: FÜLÖP ZSÓFIA
2024.10.15.


Az európai országokat összehasonlító statisztikában mindössze egyetlen bűncselekménytípust találtunk, amelyben Magyarország teljesít a legjobban. Egy Deák Dániel által hivatkozott felmérés szintén ellentmond a miniszterelnöknek.

Orbán Viktor október 6-án vasárnap az olaszországi Pontidában járt, ahol a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén vett részt. A miniszterelnök beszédében főként a migrációról és a biztonságról értekezett, és kijelentette, hogy:

„Ma Magyarország Európa legbiztonságosabb országa.”

Orbán Viktor nem először beszélt arról, mennyire biztonságos Magyarország:

- 2022. július 2-án még azt mondta, hogy: „Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országává, Budapest pedig az egyik legbiztonságosabb fővárosává vált.”

- 2023. október 23-án már arról beszélt, hogy: „…máig mi vagyunk a legbiztonságosabb és legstabilabb ország egész Európában.”

- 2024. március 10-én pedig elmondta, hogy: „Magyarországot azért tisztelik ma az Egyesült Államokban, mert ez Európa legbiztonságosabb országa.”

Bővebben sem ezekben a megszólalásokban, sem a mostani, olaszországi beszédében nem fejtette ki a miniszterelnök, hogy mire gondol pontosan, amikor Európa legbiztonságosabb országaként hivatkozik Magyarországra. Általában a rendőrök számának növeléséről és a rendvédelem tiszteletéről beszél, és arról, hogy „a bűnözést letörtük, a bűnözőket bezártuk.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.