2024. október 13., vasárnap

HETI EGYENLEG: ORBÁN STÍLUSA MOSTANRA KOCSMAIVÁ VÁLT

HETI EGYENLEG
Műsorvezető: BÁNÓ ANDRÁS
2024.10.12.



Orbán legendává váló furcsa hasonlatai valahogy sosem ülnek. Egy időben mindig dakota közmondásokat hallottunk tőle, most meg már olyan a stílusa, mintha egy kocsmában egy feles mellett beszélgetne – így reagált Holoda Attila, energetikai szakértő a KlikkTV Heti Egyenleg című műsorában a miniszterelnök Kossuth rádiós „interjújára”, ahol „rock and rollnak” és „csihipuhinak” nevezte Orbán azt, ami az Európai Parlamentben zajlott.

Holoda Attila felhívta a figyelmet, hogy az EP-képviselők az Európa Parlamentben a magyar kormányt bírálták, nem pedig Magyarországot, hiába próbálja azt elhitetni Orbán Viktor. Lengyel László, a Pénzügykutató Intézet elnök-vezérigazgatója azzal egészítette ki, hogy nem „senkik rohantak rá Orbán Viktorra, akik vérgőzös állapotban támadták”, hanem az Európai Parlament vezető politikusai kritizálták. Ursula von der Leyent, akit eddig azzal vádoltak, hogy nem elég szigorú a magyar kormánnyal, most egyértelművé tette, ez a jövőben nem így lesz. Rengetegen bírálták a magyar kormányt, és világossá tették, hogy Orbánt nem tekintik európai politikusnak, helyre tették és ráolvasták, hogy Putyin zsebében van.

A magyar miniszterelnök versenyképességről beszélt, miközben pont az ő korrupt rendszeréből hiányzik a verseny – mondta Holoda Attila. Ha versenyképességet akar a kormány, akkor engedjen be olyan nagy cégeket, amelyek meg tudnak mérkőzni Mészáros Lőrinc cégeivel egy-egy pályázaton.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.