2024. október 20., vasárnap

HETI EGYENLEG: HA VARGA MIHÁLYÉK NEM TUDNAK SZÁMOLNI, HOGYAN BÍZHATJUK RÁJUK A PÉNZÜNKET?

KLIKKTV / HETI EGYENLEG
Műsorvezető: BÁNÓ ANDRÁS
2024.10.20.



Csányi Sándor bírálata arról szólt, hogy ha egy országban elvész a bizalom a politikusok felé, akkor a befektetők elkezdenek más irányba nézelődni, olyan országok felé, amerre stabilabban tudnak üzleti terveket készíteni, a mi országunk pedig ezáltal szegényedik – mondta Somogyi Zoltán szociológus a KlikkTV Heti egyenleg című műsorában. Szentpéteri Nagy Richárd alkotmányjogász szerint normális, ha a gazdasági élet szereplői között vita van, de az is benne van, hogy a bizonytalanság miatt, a különböző szereplők elkezdenek helyezkedni. Orbán Viktornak pedig még segíthet is, hogy a gazdasági vezetők egymással csatáznak.

Somogyi Zoltán szerint az sem feltétlenül jó irány, ha azoktól sokkal többet vonnak el, akiknek jól megy, hiszen, ha a többletet otthagynák azokon a területen, akkor tovább tudnának fejleszteni, beruházni. Varga Mihály a költségvetés helyzetére hivatkozva mondta, hogy megmarad az extraprofit adó, de ha ilyen rossz állapotban van a költségvetés, miből telik a reptér megvásárlására – vetette fel a szociológus. Az is kérdés, ha egy kormány minden évben elszámolja magát a költségvetés, vagy bizonyos adók kivezetése kapcsán, akkor hogyan bízhatjuk rájuk a pénzünket?

A műsorban szóba került még, hogy az OECD- munkacsoport nem látogat Magyarországra, hogy vizsgálják a korrupciót, mert a magyar kormány nem fogadja őket, valamint az amerikai elnökválasztás is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.