2024. október 10., csütörtök

EDDIG 420 EZRET KERESETT, MOST MILLIÓKAT FOG, SZERINTE EZ IJESZTŐ ÉS SZÜRREÁLIS

TELEX
Szerző: PRESINSZKY JUDIT
2024.10.10.


- A Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke, Kovács Gergely október 1-jén átvette a hatalmat a XII. kerületben. A testületi üléseket mégsem teszi át délutánra, inkább megpróbálja megszokni a reggeli kelést.

- Szerinte most már biztos, hogy valamit kell csinálni a Turul-szoborral, akár a MIÉP-nek is eladná, akik már be is jelentkeztek érte.

- A fővárosban Magyar Péternek és Karácsony Gergőnek kéne barátságosabb viszonyba kerülni, és jobban megegyezni Budapest vezetéséről. De egyelőre csak egymással szemben futnak, mindkettő arra vár, ki ugrik el előbb.

- A Kutyapárt még túl kicsi ahhoz, hogy főpolgármester-helyettest adjon, de a Fideszén kívül bárki jelöltjét megszavazzák.

- Azt szerinte mindenki látja, hogy Magyar és Vitézy Dávid érdekek mentén egymás mellé sodródtak, de jobb lenne, ha kimondanák direktben, hogy mi van.

- A Tisza Párt képviselői egyelőre össze-vissza szavaznak a fővárosban, nem nagyon értik, pontosan miről meg hogyan szavaznak.

Hivatalosan október 1-jétől polgármester. Éjfél után azt írta ki a Facebookra, hogy: „Na, már 5 perce polgármester vagyok. És még mindig nem loptam semmit!” Azóta eltelt nagyjából egy hét. Sikerült azóta lopni?

Nem, de úgy tűnik, pont jókor lettem polgármester. Az LMP benyújtott egy javaslatot a parlamentnek, ha megszavazzák, akkor kábé duplájára emelik a polgármester fizetését. Úgyhogy most már nem kell lopnunk, mert akkor ez így megoldódott. Szürreálisan jön ki egyébként. Fővárosi képviselő is vagyok, így ilyen 4 millió bruttóra jönne ki a fizetésem.

És mire fogja ezt költeni?

Odaadom a szegényeknek. Vagy a gazdagoknak! Nem tudom, de elég ijesztő.

Ijesztő a nagyobb fizetés?

Én eddig 420 ezret kerestem. Ez meg 4 millió forint. Nem tudom, veszünk fel belőle alkalmazottakat a párthoz, vagy valami, mert ez így tényleg szürreális. Meg hát azért sem kell lopni, mert van itt bent kávé, meg cukor, tehát kiderült, hogy ezek járnak, nem kell ellopkodni. Egyébként látszódnak jó lehetőségek a lopásra, mert volt, aki szerette volna, hogy a közjóléti erdő típusú ingatlanát minősítsük át lakóövezetté, és ott azért látszott, hogy – hogy is mondjam – neki erre lenne pénze.

Már az elmúlt egy hétben volt ilyen megkeresés?

Nem, ez még régebben, pár hónapja volt...

Nehézkesen hoztuk össze ezt interjút, nem volt könnyű időpontot találni. Ennyire kaotikus polgármesternek lenni, hogy egy órára sem tudunk leülni?

Hát most nagyon sok minden van. Csomó ügy állt itt az elmúlt hónapokban, azokkal is kell foglalkozni. Ránk szakadt egy csomó közbeszerzés, amit most el kell indítani. Meg most ismerjük meg úgy egyáltalán, hogy ki mit csinál itt az irodákban, milyen feladatok vannak. A kommunikációs részleg nagy része elment, azt is nekünk kell most csinálni. Fel kell adni az álláshirdetéseket. Az előző vezetés visszaadott a testületnek több hatáskört, de három hónapja nem volt testületi ülés, úgyhogy jó sok ügy feltorlódott itt az elmúlt időszakban. Igazából plusz egy órám egy nap nem nagyon van. De már látszik a megoldás, polgármesteri utasításba adom nemsokára, hogy ötven órás napok legyenek a kerületben...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.