2024. október 20., vasárnap

CSÁRDI ANTAL: ROGÁN, UNGÁR ÉS VITÉZY VÁLASZTÁSI STRATÉGIÁT EGYEZTETTEK, BIZONYÍTÉKOT LÁTTAM ERRŐL

444.HU
Szerző: WINDISCH JUDIT
2024.10.20.


Csárdi Antal bejelentette, hogy kilép az LMP-ből.

Azt mondta, nulla másodperc alatt döntött, mikor látott egy bizonyítékot arról, hogy Ungár egyezteti a választási stratégiát Rogán Antallal.

Mikor ezt elmondta Ungárnak, az LMP társelnöke azt mondta, nem ült le Rogánnal, de Csárdi szerint az egyeztetést nem tagadta.

A képviselő a frakcióból is kilép, ami így megszűnik. Ennek az időpontja még kérdéses. Arra vár, hogy a frakció mellett dolgozók helyzete rendeződjön.

Neve felmerült egy Magyar-ellenes/Tiszát kiegészítő szervezkedéssel kapcsolatban, de ilyenről ő nem tud.

Ungár Péter annyit reagált, Csárdi korábban is kiléphetett volna, ha gondot okoz számára a visszalépés, arról pedig nem beszél, mi hangzott el közöttük.

444: Miért lép ki az LMP-ből?

Csárdi Antal:
A szememben az LMP megszűnt ellenzéki pártnak lenni. Ez nem csak úgy lóg a levegőben: egy számomra rendkívül megbízhatónak tartott személytől eljutott hozzám egy olyan bizonyíték, ami igazolja, hogymég azelőtt, hogy a kongresszus döntött volna a Vitézy-projektről, előrehaladott egyeztetések zajlottak Rogán Antal, Vitézy Dávid és a párt vezetése között.(Vitézy támogatását március 19-én jelentette be az LMP.)

Kit ért a párt vezetése alatt?


Ungár Pétert.

Milyen bizonyítéka van erre?


Erről a forrásvédelem miatt nem beszélhetek. Ha most ezt teljes nyíltsággal elmondanám, akkor beazonosítható lenne a forrás, és ezt nem engedhetem meg magamnak.

És biztos abban, hogy ez valós?

Ezer százalékig. Egy politikai szervezetben nagyon sok vita, véleménykülönbség van, amit házon belül kell rendezni. Az LMP-ben ezt rendkívül tisztességesen kezeltük, azonban ez az eset annyiban más, hogy ez egy vörös vonal. Sőt, nem is vörös, hanem fekete.

Az az ellenzéki párt, amelyik a saját választási stratégiáját egyezteti a kormánypárttal, különösen abban a politikai helyzetben, amiben ma Magyarország van, teljes mértékben vállalhatatlan.

Én igyekszem nem fölülni a különböző pletykáknak, de ez nem az volt, hanem egy egyértelmű és tényszerű – egyébként azóta sokak által megerősített – információ. Ez az LMP már nem az az LMP, amibe én 2009-ben beléptem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.