2024. október 14., hétfő

BÁSTYA ELVTÁRSAT MEG AKARJÁK GYILKOLNI?

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2024.10.14.


A hét végén valahonnan előkerült Alekszandr Vulin, szerb miniszterelnök-helyettes, aki egy orosz lapnak adta elő vízióját arról, hogy Orbán Viktor ellen merényletet terveztek. Nem mondta, kik, így marad a feltételezés, hogy a tuggyukkik lehettek (vagy lehetnek) minden bizonnyal, ennél azonban sokkal érdekesebb, hogy a balkáni Semjén is az oroszokkal üzenget a nagyvilágnak. Akárcsak a mi Szijjártónk.

Ez a Vulin előkészítő beszédben megemlítette Ficót, az iráni Ebrahim Raiszit és Trumpot, akiket szintén el akartak tenni láb alól – vagy el is tettek, lásd Raiszi -, s ebbe a felemelő körbe emelte be a szerb nép aktuálisan nagy barátját, Orbánt. „Információt kaptunk arról, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök ellen is merényletet készítettek elő”. Hogy mikor, és miképp hiúsították meg, arról egy rohadt szó nem esett, viszont megtörtént így a lebegtetés.

Ugyanekkor egyébként, amikor Orbán állítólagos fenyegetettsége orosz forrásból kiderült, a mi bátor százharmincvalamennyink, plusz Orbán, kihelyezett frakcióülést tartottak – illetve tartanak épp – Esztergomban, ahol a szokásos kordonozás mellett a szálloda tetején is megjelentek fogdmegek, távcsöves vagy esetleg puskás emberek, hogy óvják az alant ülésezőket. Illetve esetleg kiemelten magát Orbán Viktort.

Ha már meg akarják gyilkolni, ugye. Pár napja értekeztünk a mi fideszes elitünk burokban éléséről, így szót nem is vesztegetnénk az esztergomi bezárkózásra, illetve arra sem, hogy ezek bárhol megjelennek a kies Magyarországon, úgy elzárják őket a plebstől, mintha azok pestisesek volnának. Nagy valószínűséggel „elitünk” számára azok is, mint, ha már utaltunk Bástya elvtársra, őt is el kellett különíteni az uszodában a sprickoló tömegektől.

Azonban, ha már ő szóba került, emlékezhetünk felhorgadására a filmben, amikor kifogásolta, hogy őt már meg sem akarják gyilkolni, a szavaival élve: „Bástya elvtárs már szart sem ér”. Ebből is kitetszik, a diktátorok számára mennyire fontos, hogy az alattvalók azt higgyék, a nyüves életük egyfolytában veszélyben van, amitől kialakul a nagyság illúziója, a fontosság köde, vegyülve persze a törvényszerű beteges paranoiával.

Évek óta folyik a vita Orbán kevlármellényéről, hogy van-e neki, nincsen, hordja vajon még az oviban is vagy sem, ami mára lassan okafogyottá válik, mert a szürke mindennapokból a fenyegetettség szavazatszerző aktussá lett. Lásd a Trump elleni kétséges merényletet, illetve azt a tapasztalatot, hogy közvetlenül ez után olybá tűnt, teljesen biztosan nyeri meg a választást, mert ez valahogyan így működik a bávatagok agyában.

Orbán – mint akinek mindennél fontosabb a hatalom – annyira azért nem hülye, hogy egy ilyen összefüggést figyelmen kívül hagyjon, ebből a szempontból azonban ennek a Vulinnak a bejelentése korainak tűnik. Ilyesmivel valamikor ’26 tavaszán kellene előhozakodni, a magyar választásokhoz időzítve és megrendezve, hogy le lehessen szüretelni az eredményét, de nem lehetünk biztosak abban, hogy nem fogják elbábozni nekünk.

Mert tudjuk, hogy minden aljasságra képesek. Egy kis Orbán-gyilkossággal riogatás ugyanúgy benne van a pakliban, mint a menekülőkkel való manipuláció, a permanens vész-, és veszélyhelyzetek, amelyekben amúgy hosszú évek óta élünk, és még többen halunk. De ez a mi nyomorunk, mert tudjuk, a hatalom számára voltaképp a szavazatunkon kívül nem létezünk, azonban ők abból szeretnének minél többet, s ebbe egy merénylet-buli is belefér...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.