2024. október 24., csütörtök

BÁBUK ÉS BÁBKORMÁNYOK

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2024.10.24.


Amikor Orbán Balázs pár hete kijelentette, hogy „ők” (Fidesz, kormány etc.) nem állnának ellen az oroszoknak, hanem bölcsen átadnák nekik az ország kulcsait, akkor meghatározta a másik Orbán (a nagyobb és szélesebb) ünnepi beszédét is. Azt, amit kaptunk tegnap, hogy magáról az ünnepről, az eseményről, amelyre emlékezni hivatott lenne ez a nap, voltaképp alig is essen szó, mert jól kijönni abból azok után már nem nagyon lehetett.

A nagyobbik Orbánnak persze nem kell a szomszédba mennie azért, hogy bármely alkalmat – még a nemzeti ünnepet is – uszításra használja. Nagy gyakorlata van ebben, így ebből a szempontból nem is meglepő, ami tegnap történt, a fröcsögő hangvétele azonban már egy kicsit elgondolkoztató, ami arra enged következtetni, a széles ember most kezdi fölfogni, hogy akár még ki is kaphat a következő választáson, ami maga volna a tragédia. Neki.

Tulajdonképpen ez a beszéd volt az, amely 2026 tavaszáig meg fogja határozni a Fidesz és csatolmányai kommunikációját, erre lesz felfűzve a minden bizonnyal iszonyú kampány, ami már tegnap megkezdődött. Illetve, mint tudjuk, soha véget sem ért 2010-óta, permanensen tart, pörögnek mindig a harc dobok, a gépezet százmilliárdokból permanensen forog, amibe már rág beleszédült az ország. Kóvályog most is, esik és kel.

A varázsszó pediglen, amit a kedves vezető kiválasztott, a „bábkormány” volna, amit Brüsszel Magyar Péter képében a nyakunkra akar ültetni. Az a sugallat tehát, hogy Orbán – most már számokkal alátámasztott – legnagyobb és veszedelmes kihívója idegen hatalmak szolgálatában áll, a Brüsszel névre hallgató megfoghatatlan szörny általa tör a magyar nemzet életére. Veszélyes beállítás ez, mert a végén mondjuk polgárháborút tételez.

Azért mégpedig, mert ezek szerint Magyar áruló, beépített ügynök, aki ellen – és a hívei ellen is – minden eszköz megengedett, s ennek a jelei mutatkoztak már tegnap is, midőn bájos Orbán hívek készültek a beléjük táplált gyűlöletet tettekké váltani. Az egyik ellentüntetőnek maga a kormányszóvivő mondta a híradások szerint: menjen onnan kicsit távolabb, mert a végén még agyonverik. Szép kilátások, főleg úgy, hogy nem az agyonverni készülőt igazították helyre.

Hogy is nézett volna ki, hiszen ő magyar, míg viszont, mint szintén egy tegnap született videó szerint Orbán (a szélesebb) egyik gombája fejtette ki, hogy Magyar nem méltó a magyar névre, mert nem magyar. És azt hitte mindezek után, milyen szellemes, de senki nem mondta meg neki, világosította föl arról, hogy nem igazán. Mint ahogyan Orbán képibe sem dörgölte senki, hogy amit elkezdett a „bábkormánnyal”, annak is rossz vége lehet. Rá nézve is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.