2024. szeptember 14., szombat

VAGYONELREJTÉS, VÁLASZTÓKERÜLETEK ÉS ERKÖLCSI ZÜLLÉS – HETES AJÁNLÓ

KLUBRÁDIÓ / HETES STÚDIÓ
Műsorvezető: NEUMAN GÁBOR
2024.09.14.


Mit tanulnak a gyerekek a klérus, a nyilvánosságba is eljutó erkölcsi zülléséből? Hogyan rejtik el a vagyonokat a közpénzeket kiszipkázó hatalmasok? Visszaüthet-e, ha a Fidesz ismét buherálná a választókerületeket? Többek között ezekkel a témákkal vártuk Önöket a Hetes stúdióban.


A szerkesztő, Csernyánszky Judit és a műsorvezető, Neuman Gábor az alábbi témákat ajánlotta a Hetes stúdióból:

Orgiák, pedofília. Vajon mit tanulnak az iskolások a Fidesz-közeli klérus erkölcsi zülléséből, ami a nagy nyilvánosság előtt zajlik? Kamarás István vallásszociológust kérdeztük.

A magántőkealapok a vagyonelrejtés és a közpénzek kiszivattyúzásának fő eszközévé váltak hazánkban, miközben törvény védi az ezek mögött állók anonimitását, sem az alapok működése, sem az állami tőkebefektetések nem átláthatóak – derül ki a Transparency International Magyarország Titoktartás mellékhatásokkal címen megjelent tanulmányából, amelynek a bemutatójáról Kárpáti János készített összeállítást.

Megint buherálják a választási körzeteket, s vajon bumerángként visszaüt majd, ha a határontúli területeket is bevonják? Apropó: a 2022-es választások törvénysértőek voltak. Erről és arról, kinek lejt 2026-ban a pálya László Róbertet, a Political Capital választási szakértőjét faggattuk.

A republikánusok, élükön Donald Trumppal szemet hunynak Orbán Viktor külpolitikája felett, de azért őszintén sajnálják, hogy Magyarország elvesztette területeinek kétharmadát - ez derült ki Susan Hutchinson volt washingtoni republikánus pártelnök szavaiból, aki Csernyánszky Juditnak beszélt erről az Egyensúly Intézet konferenciáján.

Megbeszéltük a hetet!

Műsorunk második felében szokás szerint megbeszéltük a hét legfontosabb eseményeit. Vendégeink voltak: Baka F. Zoltán, a Della podcast szerkesztője és Dull Szabolcs újságíró, aki korábban az Index majd a Telex főszerkesztője is volt. A Klubrádiót pedig természetesen Bolgár György és a műsorvezető, Neuman Gábor képviselte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.