2024. szeptember 13., péntek

TRUMP VAGY A VALÓSÁG?

HÍRKLIKK
Szerző: NAGY MARIANN
2024.09.13.


Donald Trump ismét támadásba lendült, miután 67 millió amerikai és sok száz millió külföldi néző szeme láttára alulmaradt a Kamala Harrisszel folytatott vitában. Ismerői szerint az a gond, hogy maga is elhiszi mindazokat a képtelenségeket, amelyeket állít. Így hát az sem meglepő, hogy saját közösségi portálján hirdette: „ez volt életem legjobb vitája – különösen, ha tekintetbe vesszük, hogy hárman álltak velem szemben”.


Az elnökjelölt az ABC tv-hálózat két közismert és elismert műsorvezetőjére utalt, akik nem átallották helyreigazítani legalább néhány egészen abszurd kijelentését, például azt, miszerint az ohiói Springfield városában a migránsok ellopják és megeszik a lakosok macskáit és kutyáit. A városba sokan érkeztek a teljes káoszba és nyomorba süllyedt Haitiból, jól beilleszkedtek – és azonnal jelezték, hogy kezdenek rossz szemmel nézni rájuk.

Miközben Trump munkatársai és kampányemberei is csak nagyra becsülték teljesítményét a nyilvánosságban, magánbeszélgetésekben ők is elismerték, hogy védencük kemény helyzetbe került – erősen eltérően attól, amikor korábban Joe Biden elnökkel vitázott és nyilvánvalóan győzött. Sajátos módon kritikus volt Robert Kennedy, az elnöki család egyik leszármazottja, aki a napokban adta fel a maga elnökválasztási kampányát, hogy csatlakozzék Trumphoz. Kennedy szerint „Harris alelnök nyilvánvalóan megnyerte a vitát, amelyre láthatóan jól felkészült” – mondta a Fox tv-n, Trump kedvenc adóján. A volt elnök egyes követői azután azt a megoldást választották, hogy nem őt, hanem azokat bírálták, akik Trumpot a vitára felkészítették.

A tanácsadók egyébként most abban reménykednek, hogy bár Harris népszerűsége a vita után nyilvánvalóan növekszik, ez csak átmeneti jelenség lesz, és Trump – kampányának energikus folytatásával – feledtetheti a történteket. Ezek után kevéssé valószínű, hogy Trump kiállna még egy tv-vitára ellenfelével. Azt állította: a demokraták azért akarnak második vitát, mert az elsőt elveszítették…. Egyúttal – a Fox News-ban – kirohant az eseményt közvetítő ABC tv-hálózat ellen, mondván, hogy „el kéne venni tőlük a működési engedélyt azért, amit csináltak”. Majd elkezdett arról elmélkedni, kiket látna szívesen és kiket nem, ha a Fox rendezne egy második vitát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.