2024. szeptember 19., csütörtök

„SEMMI SINCS RENDBEN” – SZÜLŐI NÉZŐPONTBÓL KORÁNTSEM ANNYIRA RÓZSÁS A HELYZET A WESLEY-ISKOLÁK BEZÁRÁSA UTÁN, MINT AZT A FŐVÁROSI KORMÁNYHIVATAL LÁTTATNI PRÓBÁLJA

NÉPSZAVA
Szerző: CZENE GÁBOR
2024.09.19.


Iványi Gábor intézményeit újabb intézkedés fenyegeti, a Dankó utcában bármikor leszerelhetik a gázórát.


„Minden érintett tanuló számára rendelkezésre áll hely az állami intézményekben, túlnyomó többségük már el is helyezkedett más intézményekben” – állította a fővárosi kormányhivatal közleménye, amely Iványi Gáborék bezáratott budapesti iskolájával és a gyerekek helyzetével foglalkozott. A Sára Botond főispán által vezetett hivatal szerint tehát minden a legnagyobb rendben van.

„Semmi sincs rendben” – jelentette ki ezzel szemben lapunknak Solt Péter, az egyik érintett szülő. A férfi biztonsági őrként dolgozik Budapesten, lánya most hetedikes. Kitűnő tanuló, sok diáktársától eltérően nem igényel speciális nevelést. Mégis: vesszőfutás volt, mire nagy nehezen másik iskolát találtak a számára. Solt Péter bele se mer gondolni abba, milyen kálváriát kell átélniük a „sajátos nevelési igényű” gyerekek szüleinek.

A férfi elmondása szerint szociális szempontok is szerepet játszottak abban, hogy lányukat a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség fenntartásában működő Wesley-iskolába íratták. Hatan vannak testvérek, ebben az iskolában pedig ingyenes az étkeztetés. Azonban ennél is többet nyomott a latban, hogy „tüneményes a tanári gárda, imádtak oda járni a gyerekek”. A lánya egyik testvére is ott végezte az általánost.

Solt Péter hangsúlyozta, hogy a kormányhivatal érvelése ezer sebből vérzik. A szülők valóban igyekeztek minél előbb máshova átjelentkezni, de ezt nem jószántukból, hanem attól való félelmükben tették, hogy máskülönben megjelenik náluk a gyámügy. Ha papíron van is iskola, ahova a gyerekek járhatnak, ez távolról sem azt jelenti, hogy megfelelő helyre, befogadó környezetbe kerültek, ahogyan azt sem, hogy nem szenvedtek súlyos lelki törést a hercehurca során. Hiszen néhány nappal a tanévkezdet előtt tudták meg, hogy bezárják az iskolájukat. Az épületet egyébként a nyár folyamán adományokból és önkéntesek munkájával újították fel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.