2024. szeptember 19., csütörtök

ROBBANÓ CSIPOGÓK: AMIBEN A TITOKZATOS MAGYAR CÉG IZRAELNEK SEGÍTETT, AZ KONKRÉT TERRORIZMUS

MÉRCE
Szerző: TÓTH CSABA TIBOR
2024.09.18.


A Libanonban történt keddi támadást Izrael és a kormányával általában kíméletes amerikai média úgy adta el, mint a gázai szőnyegbombázásokkal ellentétben „okos, precíz és elmés támadást” a Hezbollah ellen. Az eset megmutatja, Magyarország sokkal inkább belekeveredhetett az egyre súlyosabb közel-keleti háborúba, mint azt eddig sejteni lehetett.


Frissítés, 19.55: A Telex információi szerint egy Szófiában, Bulgáriában található cég állította elő és exportálta Libanonba és Szíriába azokat a személyi hívókat, amelyekbe feltehetően Izrael telepített robbanóanyagot és használta támadásokra. A bolgár cég fedőcége lehetett az a budapesti vállalkozás, amely névleg a tajvani Gold Apollo licence alapján engedélyt kapott a csipogók gyártására.

Szerdán kiderült, egy tajvani cég szerint egy Magyarországon bejegyzett cég volt felelős azoknak a személyhívóknak a gyártásáért, amelyek kedden délután több helyen felrobbantak, több mint 3000 libanoni állampolgárnak sérülést okozva, legalább tizenkettőt, köztük egy 8 éves és egy 11 éves kisgyermeket pedig meggyilkolva. A személyhívók számos esetben az Európában terrorszervezetnek minősített siíta muszlim Hezbollah embereinek kezében robbantak fel: a piacon, a boltban, szobákban, autókban vagy az utcán. Az egyik robbanás súlyosan megsebesítette Irán libanoni nagykövetét, akit jelenleg kórházban ápolnak.

Később kiderült, a felrobbanó személyhívók Szíriában is előkerültek, az ottani támadásokban tucatnyian sérültek meg.

A támadásokat hivatalosan senki sem vállalta, de a Hezbollahhal egyre súlyosabb határmenti háborúba keveredő Izrael Állam kerülőutakon mégis elismerte, őket kell a tetteseknek tekintenünk.

Miután ugyanis 2023. október 7-e óta nemcsak a Hamasszal, hanem Izrael északi szomszédjával is folyamatosak a rakétatámadásokkal kísért összecsapások, Izrael kormányában az is felmerült, hogy újra megszálló háborút kellene indítani Libanon ellen, úgy mint azt 1982-ben vagy 2000-ben tették. A zsidó állam több támogatója és a kormányhoz közel álló influenszere ugyanis a jelenlegi támadással is mint „zseniális akcióval” dicsekedett el. Tették mindezt annak ellenére, hogy az abszurd támadásban civilek haltak meg, a Hezbollah egyetlen vezetőjét sem sikerült kiiktatni, a robbantások pedig például autóúton és közösségi helyeken történtek, tekintet nélkül arra, hogy a célpontokat kik és mennyien veszik körbe. A terminológia szerint tehát államilag szponzorált terrortámadásról van szó. Az Egyesült Államok több, magát megnevezni nem kívánó kormányhivatalnoka kedden a New York Timesnak is megerősítette: az izraeli kormány előre értesítette Washingtont a támadásokról...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.