2024. szeptember 21., szombat

POLITIKUSI IMÁZSKAMPÁNY LETT A DUNAI ÁRVÍZBŐL

NÉPSZAVA PODCAST
Szerző: Népszava
2024.09.21.


Jó irány, ha egy politikus az Országházat maga mögött hagyva hőmérővel és lapáttal politizálva irányítja rá a figyelmet arra, hogy a kritikus területeken az állam csak látvány szintjén működik, egyre gyakrabban a civilek végzik el feladatait? Podcast.


A 2013-as nagy árvízből annak idején politikai tőkét kovácsoló Orbán Viktor most láthatóan lemaradt egy ütemmel Magyar Péterhez képest – hangzott el a Népszava közéleti podcastsorozata, a Hol Élünk? e heti adásában.


Varga Dóra főszerkesztő-helyettes, Papp Zsolt gazdasági újságíró, Zoltai Ákos belpolitikai szerkesztő és Batka Zoltán műsorvezető arról beszélgettek: jó irány, ha egy politikus az Országházat maga mögött hagyva hőmérővel és lapáttal politizálva irányítja rá a figyelmet arra, hogy a kritikus területeken az állam csak látvány szintjén működik, egyre gyakrabban a civilek végzik el feladatait?

A látványpolitizálás szinte mindenütt jelen van: a kormány látszólag ádáz jogi harcot vív Brüsszellel, miközben a jegybank már rég elkönyvelte a 200 millió eurós menekültügyi bírságot; minden sarkon szuverenitásról értekezik, miközben idegen titkosszolgálati fedőcég üzemelt Budapesten.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.