2024. szeptember 13., péntek

MIT ÉR AZ EMBER MA MAGYARORSZÁGON? BESZÉLGETÉS IVÁNYI GÁBOR LELKÉSSZEL /// FRIDERIKUSZ PODCAST 102.

FRIDERIKUSZ PODCAST
Szerző: FRIDERIKUSZ SÁNDOR
2024.09.12.



Július 17-én a Bács-Kiskun megyei Kelebián meghalt R. Imre postás. Az egészséges férfi az árnyékban is 41 fokos júliusi hőségben, kézbesítés közben az utcán elájult, hosszú ideig magatehetetlenül feküdt a tűző napon, a teste teljesen átforrósodott. Nagy sokára riasztotta egy járókelő a mentőket, akik R. Imre testhőmérsékletét a mentőhelikopterbe helyezése előtt 43 fokra hűtötték vissza, de a kórházban már nem tudták megmenteni az életét. R. Imre 59 éves volt.

Sok más eset is eszünkbe jutott ennek a tragikus hírnek a kapcsán: például több tízezer, jobb sorsra érdemes hajléktalan, vagy éhező gyerekek tömkelege, vagy akik egy évnél is többet kényszerülnek várni arra, hogy valamelyik lepusztult hazai egészségügyi intézmény megszabadítsa őket a szenvedésüktől, hogy arról már ne is beszéljünk, amikor az embertelen kormányzat a Covid idején a kórházi ágyak 60 százalékának kiürítéséről döntött, és rengeteg haldokló, amputált, rákos, rehabilitálásra szoruló beteget küldtek haza egyetlen hétvége leforgása alatt, teljesen értelmetlenül.

A „kisemberek” helyzetéről, a hatalom nemtörődömségéről, arról a nyilvánvaló tényről szól ez a podcast, hogy az emberi élet és egészség szempontjából is megbocsáthatatlan különbségek vannak ebben az országban.

Valójában mennyit ér egy ember élete itt, Magyarországon?

Ehhez a témához Iványi Gábor lelkészt, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetőjét, az Oltalom Karitatív Egyesület elnökét hívtuk meg, akinek tapasztalata bőséggel van a témával kapcsolatban, és akivel szemben a teljes államapparátus sok-sok éve vívja harcát, mit sem törődve azzal, hogy az óriási tiszteletet érdemlő lelkész az egész életét az elesettekről, kiszolgáltatottakról való gondoskodásnak szentelte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.