2024. szeptember 24., kedd

MEGSZŰNŐ SZEX, ÖSSZEMENŐ MELLEK - A 444 NAPINDÍTÓ HÍRLEVELE

444.HU
Szerző: HERCZEG MÁRK
2024.09.24.


Üdvözletem, ez a levonuló árvíz idején kelt napindító hírlevél (de nem az egyetlen), benne az elmúlt nap legfőbb híreivel.

BELFÖLD

Magyar Péter nem ül be a Fővárosi Közgyűlésbe, csak EP-képviselő lesz, de megnevezte a fővárosi képviselőit a Tisza Pártnak, aminek egyébként 234 milliós bevétele volt a Tisza Pártnak a második negyedévben. Hadházy Ákos szerint komoly kérdéseket vet fel, hogy Magyar lendületből leárulózza azokat, akik nem értenek vele egyet.

A kormánypárti XXI. Század Intézet az identitáspolitikáról rendezett konferenciát, ahol a nemváltás, a transzneműség és a feminista mozgalom túlkapásai kerültek az előadók célkeresztjébe: Schmidt Mária szerint Nyugaton éppen lemondanak a szexről, és a 20. századi feminista mozgalommal a nők mindent elértek.

- Orbán Viktor az Árvízinfón válaszolt arra, mikor vitázik élőben Magyar Péterrel.

- A Belügyminisztérium szerint eddig egyetlen kínai rendőr sem jött Magyarországra járőrözni.

Budapestre jön az új ukrán külügyminiszter.


- Egy szombathelyi edzésen egy 32 éves bokszoló agyrázkódásig vert egy 14 éves kezdőt.

- Gárdonyban kitünteti a bukott fideszes polgármestert a bukott fideszes testület Gárdonyban egy héttel az új önkormányzat megalakulása előtt.

- Fővárosi kerteket is elértek az erdei csótányok.

GAZDASÁG

Lázár János rejtélyes jogi lehetőségekkel kerülné meg a kiemelt beruházásokról szóló népszavazást, mert szerinte a kiemelt beruházások megtartása Magyarország stratégiai érdeke.

Már 955 milliárd forintos gondot okoz a kormánynak, hogy nem költekeznek a magyarok, 130 pontos megszorító csomagot rejtett el a kormány a pénteki Magyar Közlönyben.

Jövő keddtől alapjaiban változik meg a budapesti ügyeleti ellátás: a háziorvos rendelhet este is, de akkor a MOK titkára szerint 12 óráznia kell.

- Júliusban ismét kicsit gyorsabban nőttek a bérek Magyarországon: a vendéglátásban 408 ezer, a pénzügyek terén bruttó 1 millió volt az átlagbér.

- Pár hétig ingyenes lehet a parkolás a XII. kerületben, mert lejár a jelenlegi cég szerződése, Kovács Gergely pedig nyílt pályázatot akar.

- Évi 7-8 ezer nagyvadat ütnek el Magyarországon.

IZRAEL

Izrael SMS-ben és hangüzenetben figyelmeztette a bombázásokra a Libanonban élőket, pánik tört ki, Libanon szerint 274 ember halt meg a hétfői izraeli légicsapásokban.

Kiderült, hogy izraeli vállalkozóknak szóló oldalon regisztrált a csipogóügy másik fedőcégének tulajdonosa, a profilt a robbantások után törölték, közben egy indiai lap meglátogatta az indiai származású, évek óta Norvégiában élő férfi otthon maradt családját.

A csipogóügy után az Iráni Forradalmi Gárda betiltotta az összes elektronikus kommunikációs eszköz használatát a tagjainak, minden telefont, csipogót és rádiót átvizsgálnának, mielőtt újra használni kezdik őket.

KÜLFÖLD

Mit vár az orosz vezetés Donald Trump, és mit Kamala Harris győzelmétől? Bár Trump kijelentései alapján nem jutunk közelebb ahhoz, hogyan kormányozna, az orosz szakértők már foglalkoznak a kilátásokkal.

Újszerű együttműködés van kialakulóban a modern kor diktátorai között, akiket már rég nem ideológiák kötnek össze, hanem a pénz és a hatalom megtartására kifejlesztett, nem ritkán kegyetlen módszerek – mondja a Pulitzer-díjas Anne Applebaum, akit az új könyvéről kérdeztünk.

- Trump azt mondja, ha most veszít, nem indul el újra. Előkerült a meggyilkolására készülő férfi levele.

- Az USA nemzetbiztonsági aggályok miatt betiltaná a kulcsfontosságú kínai szoftvereket és hardvereket az autókban.

Lemondott a Srí Lanka-i miniszterelnök, miután a marxista jelölt nyerte az elnökválasztást.

TRASH

Megint itt van az RTL taktikai-pszichológiai-bűnügyi realitynek álcázott élőszereplős Cluedója, amiben Nagy Zsolt helyett most Molnár Áronnal próbálják behúzni a valóságshow-khoz nem szokott közönséget, de szerepel benne egy Fidesz-rajongó énekesnő is.

Dezse Balázs, a PestiSrácok munkatársa kiborult, mert nem lehet elég nagy mellű mesefigurát csinálni egy játékban: a Fidesz egykori biatorbágyi képviselőjelöltje nem hagyhatta szó nélkül, hogy egy felnőtteknek való fantasyjátékban, ahol folyamatosan mesés dolgok történnek, és a karaktereket tetszés szerint lehet összevissza módosítani, a figurákat még át is lehet műttetni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.