2024. szeptember 26., csütörtök

MAGYAR PÉTER A KÖZMÉDIÁBAN: ÖNÖK ÉJJEL-NAPPAL HAZUDNAK, AKKOR IS, AMIKOR KÉRDEZNEK

TELEX
Szerző: IVÁN-NAGY SZILVIA
2024.09.26.


„Vannak még csodák. Ma bejelentettem, hogy október 5-én megyünk a köztelevízió elé. És mi történik? Holnap reggel 7:30-kor az M1, 7:50-kor pedig a Kossuth rádió vendége leszek” – írta a Facebookon Magyar Péter szerdán. Magyar egyszer volt eddig a közmédia vendége, a júniusi választás előtti listavezetői vitán, amit több politikai elemző szerint is kifejezetten az ő nyomására tartottak meg. A közmédia még szerdán kitett egy cikket a hirado.hu-ra, amiben azt írták, hogy ezúttal pont nem Magyart hívták, hanem a Tisza fővárosi listavezetőjét, Ordas Esztert, de Magyart kapták.

Az M1-en Magyar csütörtökön reggel azzal kezdett, hogy örül, hogy 218 nap után végre beülhetett a közmédiába, mire a csatorna műsorvezetője a fentiekkel folytatta. A Tisza Párt vezetője azzal reagált, hogy az lehet, hogy jobban érdekli a nézőket, hogy 75 milliárd forintot lopnak el szolidaritási adó címén, vagy hogy miért van csődben Magyarország, esetleg, hogy most 55 ezer milliárd forint az államadósság, és közben szétesnek a szolgáltatások, nem működnek a liftek, és ha valaki bemegy a Heim Pálba hasi problémával a gyerekével, akkor van, hogy jövőre kap időpontot hasi ultrahangra.

Bezárnak a posták, szülészetek, elege van mindenkinek

„Önök éjjel-nappal hazudnak, akkor is, amikor kérdeznek” – mondta Magyar a műsorvezetőnek, majd Szentkirályi Alexandráról is beszélt, aki szerinte nevetséges TikTok-videókat gyárt.

Magyart eredetileg a fővárosi ügyekről akarták kérdezni, így megesett, hogy érintőlegesen sikerült is ezt szóba hoznia a műsorvezetőnek. Így beszélt Magyar Tordai Csabáról, Karácsony Gergely jogi főtanácsadójáról, akiről a Tisza Párt arca azt mondta, hogy általános meghatalmazással jár el a főpolgármester nevében minden ügyben, illetve egy szürke eminenciásként emlegette őt Magyar, amikor arról kérdezték, valóban nem ül-e be a fővárosi közgyűlésbe. Magyar arról is beszélt, hogy nem vesznek részt a fővárosi mutyiban. „Tarlós István cégvezetőinek egy részét átvette Karácsony Gergely, kéz kezet most” – mondta egyebek mellett. Magyar Péter a műsorvezetők kérdéseivel alig törődve használta fel a közmédia minden egyes másodpercét arra, hogy eldaráljon mindent, amiről szerinte nem számol be a közmédia. Köztük, hogy sorra zárják be a vidéki szülészeteket, a postákat, elege van az embereknek az Orbán–Gyurcsány-vezetésből is, és a köztévé erről sem beszél.

Fél évig egyetlen egyszer sem engedtek be ide – mondta Magyar, aki szerint két hete kezdték el ezeket a meghívásokat küldeni, de szerinte csak azért, mert októberben Strasbourgban összecsaphatnak, amikor megvitatják az Európai Unió Tanácsának magyar soros elnökségi programját. A meghívások és a mostani jelenléte ellenére még október ötödikén megtartják a tüntetést a köztévé előtt, de továbbra sem megy be harmadikán a köztévébe vitatkozni Orbán Balázzsal, mert „nekem nem az a dolgom” – fogalmazott...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.