2024. szeptember 25., szerda

MAGYAR PÉTER: ADD TOVÁBB! OKTÓBER 5., SZOMBAT DÉLUTÁN. TALÁLKOZUNK A KÖZMÉDIÁNAK HAZUDOTT PROPAGANDAGYÁR ELŐTT. KÉSZÜLJETEK!

MAGYAR PÉTER HIVATALOS
Szerző: MAGYAR PÉTER
2024.09.25.


Add tovább! Október 5., szombat délután. Találkozunk a közmédiának hazudott propagandagyár előtt. Készüljetek!

Aki egy szabad, élhető Magyarországot szeretne a gyerekeinek és az unokáinak, az velünk tart.

...

Add tovább! A Fidesz a rezsicsökkentés kapcsán is palira veszi az embereket, veszélyezteti az egészségüket és nyerészkedik rajtuk.

Tegnap Gerzsenyi Gabriella európai parlamenti képviselőnk számon kérte a jelenlegi kormány képviselőjén, hogy még mindig nem javítottak a magyarok ivóvízellátásáért felelős vízközmű-hálózat katasztrofális állapotán. Hazánkban a hálózatba betáplált víz több mint 20%-a elfolyik csőtörések miatt, és több helyen ihatatlan víz folyik a csapból, például Békés megyében vagy Tiszavasváriban. Ezzel a kormány súlyosan veszélyezteti a magyarok egészségét, illetve az elfolyt víz miatt évente 17 milliárd forint nemzetgazdasági kár keletkezik.

A vízközmű-hálózat katasztrofális állapotának oka az, hogy a víziközmű cégek költsége magasabb, mint a bevétele. Mintegy 1000 milliárd forint hiányzik a rendszerből, ezért jelenleg szinte semmilyen forrás nem jut a sokszor 100 éves csőhálózat karbantartására, vagy cseréjére. A keletkező veszteséget a kormánynak kellene tőkejuttatással vagy más módon pótolnia, ha szívén viselné a magyar polgárok egészségét. Ezt kérte számon Gerzsenyi Gabriella, a TISZA Párt képviselője az európai parlamenti felszólalásában, amit a Fidesz természetesen rögtön hazug módon kifordított és azt kezdte el fizetett hirdetésekben terjeszteni, hogy a TISZA Párt a rezsicsökkentést támadja.

A valóság azonban az, hogy a rezsicsökkentés csökkentésének kormánya hanyagul veszélyezteti a magyarok ivóvízellátását, Orbán Viktor legújabb 130 pontos megszorítócsomagjával pedig tovább rontja a magyar polgárok szükségleteit kielégítő infrastruktúra minőségét.

Arról természetesen elfelejtett beszámolni a kormánypropaganda, hogy a háború kitörésekor elszállt világpiaci gáz- és áramár már rég a töredékére esett vissza és ezért a 2022-es választások után jelentősen megemelt lakossági áram- és gázár mellett ma már durván nyerészkedik a kormány a magyar embereken. Arról nem is beszélve, hogy a magyar vállalatok szinte a legmagasabb gáz- és áramárat fizetik egész Európában, valamint többszörösére emelték a vízdíjakat is, ami jelentősen csökkenti a versenyképességüket.

Az állami tulajdonú MVM nyeresége félév alatt 222 milliárd forint volt…a sokszorosára emelt rendszerhasználati díj pedig Mészáros Lőrincet gazdagítja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.