2024. szeptember 26., csütörtök

MAGYAR A KÖZTÉVÉBEN: ÖNÖK GOEBBELSI PROPAGANDÁT NYOMATNAK

24.HU
Szerzők: DE. KOVÁCS ILDIKÓ, VASKOR MÁTÉ
2024.09.26.


Csütörtökön reggel egymás után szerepel a közmédia két csatornáján Magyar Péter. Fél 8-kor az M1 tévécsatornán kezd, majd 8 óra előtt átül a Kossuth rádió stúdiójába, a téma elvileg a főváros lesz.

A Tisza Párt elnöke eddig egyszer járt a köztévében, még a június 9-i választások előtti vitán, aztán nemrég kapott újabb meghívást, hogy vitázzon Orbán Balázzsal, ám Magyar az árvízi helyzetre hivatkozva nemet mondott.

Örülök, hogy 218 nap után végre beengedték a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjét a köztévébe

indította az interjút Magyar, majd arról beszélt, hogy Lengyelországban magasabbak a minimálbérek, mint Magyarországon, miközben az élelmiszerárak alacsonyabbak.

A pártelnök elmondta, hogy továbbra sem ül be a Fővárosi Közgyűlésbe, azonban ő tárgyal a többi párttal. Elmondta, hogy Budapest azért van csődközeli helyzetben, mert az állam 75 milliárd forintot elvesz szolidaritási adó címén, de nem csak a fővárostól, hanem más településektől is. Ezután arról a kórházak súlyos helyzetéről beszélt, majd a műsorvezető témát szeretett volna váltani, de Magyar a közmédia tevékenységének ismertetésével folytatta.

Önök itt egy goebbelsi propagandát nyomnak.

Magyar Karácsony Gergelynek is odaszúrt, mondván, a főpolgármester szinte jobban akarja az olimpiát, mint a kormány. A műsorvezető megjegyezte, hogy a Tisza Párt igyekszik kivonni magát a közgyűlési munkából, de Magyar szerint ez nem így van, hanem a mostani mutyiban nem akarnak részt venni, helyette meg szeretnék változtatni az ügymenetet.

A pártelnök szerint az embereknek elege van az orbáni-gyurcsányi mutyiból, eközben megszűnnek a vasúti szárnyvonalak, bezárnak a szülészetek, egyre kevesebb gyerek születik, minden második magyar fiatal elhagyja az országot, de erről a köztévében nem esik szó.

A műsorvezető úgy reagált, hogy Magyart meghívták a 48 Perc című műsorba október 3-ra, de az EP-képviselő erre sem fog elmenni, mert állítása szerint neki nem az a feladata, hogy a Karmelita egyik beosztottjával vitatkozzon, ő Orbán Viktorral akar vitázni, aki sosem kap rendes kérdéseket a közmédiában. Arra a felvetésre, hogy mi a helyzet a Hadházy Ákos által felhozott Diákhitel-szerződésekkel, Magyar úgy válaszolt, hogy minden kérdésre válaszolt, de hozzátette azt is, hogy itt az ideje, hogy behívják Hadházyt is a tévébe.

Magyar is feltett a kérdést, miszerint nem érti, miért kellett volna neki szerződést kötnie a TV2-vel azért, hogy a tévécsatornán több tízmillió forint értékben hirdessék a Diákhitelt éjjel 2 és 3 között. Majd áttért arra, hogy miközben a kormánytagok a rogáni propagandát nyomatják a köztévében, közben elszegényedik a vidék, rekordmagasságban van a költségvetési hiány, az államadósság és az infláció az egekben.

A Vogel Evelin-interjúra reagálva ismét elmondta azt, hogy ő nagyot csalódott a volt barátnőjében és feljelentést fog tenni, ugyanakkor Magyar szerint a magyar embereket jobban érdekli azt, hogy miért gyulladnak ki a vonatok.

Azt pedig hazugságnak nevezte, hogy a Tisza Párt európai parlamenti frakciójának csak külföldi asszisztensei lesznek, Magyar azt mondta, hogy a nagyjából 30 asszisztensből talán 4 lesz külföldi, a többi magyar, és az megszokott dolog, hogy a frakcióknak vannak külföldi segítői. Hozzátette, hogy a Fidesszel ellentétben a frakciója nem kifizetőhely lesz.

Magyar ezt követően átült a Kossuth rádió stúdiójába, ahol üdvözölte a műsorvezetőt, akivel legutóbb akkor találkozott, amikor a Diákhitel Központ vezetőjeként hívták meg a közmédiába. Elismételte, hogy csőd szélén a főváros a kormány miatt, majd elkezdte sorolni, hogy milyen problémákat lát az országban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.