2024. szeptember 13., péntek

KÖZELEBB A TŰZHÖZ

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2024.09.13.


...Iványi a Friderikusz Podcast vendége volt, ahol megkapta a kérdést, honnan eredhet ez az engesztelhetetlen gyűlölet, ami most kulminálódik, ő pedig azt felelte, nem igazán tudja, csak sejteni véli. Régebben – így Iványi -, még az első Orbán-kormány idején Balog Zoltán kereste meg őt a miniszterelnök üzenetével, hogy „közelebb kellene jönni a tűzhöz”. Aztán e tűzközelítés módja is kiderült, hogy mi lett volna a fenséges óhaj.

„Ha kiállnék egy közös fotóra Orbán Viktorral, akkor kiemelt támogatást adna a munkáinkhoz”

– mondta neki Balog, Iványi azonban nemet mondott a felkérésre, aztán azzal folytatta Friderikusznak, hogy azt üzente Baloggal, nincs szüksége kiemelt támogatásra, csak annyit adjanak nekik, amennyi jár. „És állítólag ezen halálosan megsértődött” – mármint Orbán, a végeredményt pedig látjuk, éppen itt zajlik az orrunk előtt.

Iványi azt is kifejtette, mi volt a baja már akkor Orbánnal, ugyanaz, mint mindenki másnak a szektán és a gombákon kívül, így hát részletezni felesleges is. Viszont innentől előttünk áll az egész tragikus történet, amely a behódoltatásról, annak megtagadásáról és a kegyetlen bosszúról szól. Respekt Iványinak, hogy elindult a vértanúvá válás útján, illetve ezért a kis sztoriért is, amely még jobban föllebbentette a fátylat a rendszer aljasságáról.

Meg Orbán kisstílű, maffiózó módszereiről. Tudtuk ezt eddig, csak még világosabb lett a dolog, még inkább megvilágítódott Orbán beteg jelleme, s ha ugyan ez felmentést nem is ad például az emlegetett Laokoón-csoportos képre, arra magyarázatot adhat, Németh Kristóf miért csinál magából hülyét. Vagy meggyőződésből, vagy azért, mert élni akar, mint esetleg az összes többi gerinc nélküli élőlény, bár ez nem minden esetben biztos.

Nagy számban lehetnek és vannak, akik elsötétült vagy elsötétített aggyal önként és dalolva állnak a gonosz oldalára, mások majd azzal takaróznak később, hogy parancsra tették. Ám a parancsot, mint Iványi is példázza, nem kell föltétlenül teljesíteni, de, hogy ezzel az ember a saját maga halálos ítéletét írja alá, az az igazi tragédia. Ma már mindenkiből válhat Iványi, akinek még van valami veszítenivalója, de kevesekből lesz az.

Ezért – is – virul a rendszer, szaporodnak a gerinctelen talpnyalók, akiknek jó része még azon is túltesz, mint amit elvárnának tőlük (menczerek, hollikok meg a többi), annyi már az öntudat nélküli szolga, akiknek a pénzelését nem is nagyon győzi a maffia. Tűz, kondér, apanázs, plecsni, egyre megy, ott tülekednek végtelen sorban azt bizonyítva, hogy bizony, a magyarnál kevés alávalóbb nép létezik – tisztelet a nagyon kevés kivételnek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.