2024. szeptember 15., vasárnap

HETI EGYENLEG: TOTÁL KATYVASZ VAN A MAGYAR POLITIKÁBAN

KLIKKTV / HETI EGYENLEG
Műsorvezető: BÁNÓ ANDRÁS
2024.09.14.



Ha Orbán Viktor megszólal, olyankor új időszámítás kezdődik a világtörténelemben. Ez történt Kötcsén, majd a pénteki Kossuth rádiós interjúban, ahol arról beszélt, hogy ezután a politika és a gazdaság egymástól külön utakon jár. Mondta ezt egy nappal azután, hogy az Európai Bíróság az árstop miatt elmarasztalta Magyarországot. Totál katyvasz van a magyar politikában, zavarba jöttek attól, hogy van egy új szereplő, akinek több haja van, mint Orbán Viktornak – erről beszélt Vicsek Ferenc, újságíró a KlikkTV Heti Egyenleg című műsorában. Szentpéteri-Nagy Richárd alkotmányjogász, politológus azzal egészítette ki, hogy Tusványoson sem hangzott el nagyívű beszéd, egy kiskaliberű ember gondolatai hangzottak el a világról, melyet nem ért.

Szentpéteri-Nagy Richárd emlékeztetett, a Fidesz a kezdetek óta törekszik arra, hogy bizonyos események minden évben megtörténjenek, ilyen például Tusványos, a Tranzit vagy a kötcsei találkozó. Tusványoson a kormányfő mond egy nagyívűnek beállított, valójában zavaros beszédet, majd elmegy pihenni, aztán jön Kötcse. Az idén érződött, hogy Kötcsén nincs mondandó, de meg kellett tartani, mert a naptárban eljött az a nap, amely ki volt rá jelölve.

A műsorban szóba került, hogy Orbán azért állt ki Lázár János mellett, mert annak sorsa még nem dőlt el. Minden bástyát meg kell védeni, ha Rogán kerül majd ilyen helyzetbe, őt is meg fogja védeni, ameddig az érdeke azt szolgálja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.