2024. szeptember 27., péntek

„EMLÍTENI SE MERJE A PESTI SRÁCOK HŐSTETTEIT!” – LIPTÁK BÉLA ORBÁN BALÁZS SZAVAIRÓL

HETI VÁLASZ PODCAST
Szerző: LIPTÁK BÉLA
2024.09.27.


Ukrajna véráztatta földjén ma az orosz tankok magát a nemzeti önrendelkezést és az emberi szabadságot tiporják. Aki ezt valamiféle „békevágyat” emlegetve elnézné, mi több, mint valami üzenethordó küldönc, még szolgálná is, az ne merje kritizálni, de még csak említeni se merje a pesti srácok világtörténelmet formáló álmait és hőstetteit! – reagál Lipták Béla a Válasz Online kérésére Orbán Balázs tegnap elhíresült szavaira. Az ’56-os hős szerint bár „az Orbánoknak néha talán kicsit sikerül azt bepiszkítaniuk”, azért a magyar név szép marad.


Csütörtök reggel a 444 szúrta ki Orbán Balázs nem sokkal korábban nyilvánosságra került mondatait. Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatója a Mandiner podcastjában többek közt az alábbiakat mondta:

„Pont ’56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát, ennyi ember halt meg, ennyi területet vesztett, mondom még egyszer, az ő joguk, szuverén döntésük, megtehették, de ha minket megkérdeztek volna, akkor mi nem tanácsoltuk volna, azért, mert 56-ban az lett, ami lett. Mert megtanultuk, hogy itt óvatosnak kell lenni, és óvatosan kell bánni a nagyon értékes magyar életekkel. Azokat nem lehet csak úgy odadobni mások elé.”

A Válasz Online már tegnap reggel reagált a fentiekre, azonban fontosnak láttuk, hogy megkérdezzünk olyat is, aki személyesen is részt vett a harcokban 1956-ban. Lipták Béla akkor húszéves volt, a forradalom után az Egyesült Államokba emigrált. Elküldtük neki Orbán Balázs fent idézett sorai mellett a teljes videó linkjét is, arra kérve őt, kommentálja az olvasottakat-látottakat. Válaszát alább közöljük...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.