2024. szeptember 27., péntek

BOD PÉTER ÁKOS: ORBÁN ÉS SZIJJÁRTÓ UTAZÓÜGYNÖKE AZ OROSZ ÉS KÍNAI ÉRDEKEKNEK

KLIKKTV / MÉLYVÍZ
Műsorvezető: NÉMETH PÉTER
2024.09.26.



Ha kiprésel Orbán a gazdaságból 3-6 százalékos gazdasági növekedést, amiről a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen beszélt, az nagy inflációval fog járni, bárki lesz az MNB új elnöke, annak a fékre kell majd lépnie. A 6 százalék az már olyan, mintha egy trabantos azt mondaná, hogy háromszázzal fog menni, hiába nyomja padlóig a gázt, nem fog annyival menni, csak jó büdös lesz – mondta Bod Péter Ákos, közgazdász, a KlikkTV Mélyvíz című műsorában, aki szerint, ha rossz az irány, és egyre nagyobb a sebesség, az mindenkinek rossz. 

A kormány egy kényszerhelyzetbe került, ezt próbálja most Orbán racionalizálni. Az elmúlt évek során pofonverték az uniós kapcsolatrendszert, ezért kénytelenek kelet felé nyitni, nem azért, amit a miniszterelnök állít, hogy a nyugatnak vége, és kelet fog felemelkedni. Magyarország gazdaságilag az unió 1 százalékát jelenti, azt mondani, hogy ezt kinőttük teljesen irracionális. Hiteltelenek Orbán szavai, hiszen mindig a következő évre ígér gazdasági növekedést, erre nem lehet tervet építeni sem a cégeknek, sem a hitelezőknek. A gazdasági ütközés tényleg nem jó, de ha két fél közé szorul valaki, akkor azt kipréselik. 

A műsorban szóba került Orbán Balázs kijelentése, mely szerint az ukránok hibáztak, hogy megvédték magukat az orosz agressziótól, meg kellett volna adniuk magukat. A közgazdászt megrázta Orbán Balázs kijelentése, hiszen édesapja is ’56-os hős volt. Bod Péter Ákos szerint a helyzet nagyon súlyos, ez része annak az érték nélküli politizálásnak, amit a kormány eddig is csinált, mindegy, hogy barát vagy ellenség, csak üzletet kössünk. Eddig a kormány a szuverenitásról papolt. Ha valakinek a szuverenitását megtámadják, ahogy az ukránokét, akkor bizony meg kell védenie magát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.