2024. szeptember 27., péntek

AZ AMERIKAI NÉPSZAVA HÓNAPOKKAL EZELŐTT MEGÍRTA: HA AZ OROSZOK ELFOGLALJÁK UKRAJNÁT, ELKERÜLHETETLEN AZ OROSZ BEVONULÁS MAGYARORSZÁGRA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2024.09.26.


Orbán Balázs nem először szólja el magát. Korábban kikotyogta, hogy aki uralja a médiát, az uralja az országot, mert uralja az ország gondolkodását is. Most ettől nem áll távol a szomorú helyzet, miszerint a magyarok 80 százaléka ugyanazt gondolja az orosz-ukrán háborúról, amit a médiát uraló orosz ügynök Orbán-rezsim.

Ehhez kapcsolódik Orbán Balázs legújabb elszólása, amelyben nyíltan megfogalmazta azt, hogy Orbán és a Fidesz nem állna ellent az oroszoknak, hanem ellenállás nélkül bevonulhat Putyin az országba, ha akar. Az Amerikai Népszava hónapokkal ezelőtt megírta, hogy ha az oroszok győznek Ukrajnában, ha elfoglalják Ukrajnát, elkerülhetetlen az orosz bevonulás.

Az Amerikai Népszava idén tavasszal számos cikkben írt egyértelműen arról, hogy Orbán Ukrajna kapitulációján dolgozik, az orosz győzelmet akarja elérni, ami teljes Ukrajna orosz megszállását jelentené, s ez esetben elkerülhetetlen Magyarországon az orosz bevonulás. De Orbán kész erre is azért, hogy az oroszok az EU-ra nyomást gyakorolhassanak.

Ez azt jelenti, hogy Orbán Balázs kijelentése, miszerint 1956 magyar tanulsága az, hogy az ukránoknak nem kellene védeniük a hazájukat az oroszokkal szemben, s nem lett volna szabad „egy háborús védekezésbe vinni az országát”, nem csupán a magyar szabadság, 1956, a nemzet és a haza elárulása, hanem több ennél: felkészülés az orosz bevonulásra.

Ezt jelenti az a mondat is, hogy „óvatosan kell bánni a nagyon értékes magyar életekkel. Azokat nem lehet csak úgy odadobni mások elé”. A szuverenitásról papoló Orbán-rezsim ezt mondaná, ha Ukrajna megadná magát, és az oroszok Kárpátaljáért cserébe a nyugati magyar határig vonulnának. Nem „áldoznának” magyar vért a hazáért.

Ez lenne a szöveg, miért engedi Hegyeshalomig az orosz tömeggyilkos hordát, amely csak kisebb kilengéseket követne el, elsősorban vidéken rabolva és fosztogatva, egy-két embert egy disznóért megölve és néhány nőt megerőszakolva. De ezeket az orosz katonai vezetés nagyon megbüntetné. Orbán az orosz haderőtől várja az európai illiberális fordulatot.

Ezt kotyogta ki Orbán Balázs fullra járatva a békepárti orosz propagandát, hogy Zelenszkij feleslegesen áldozza az emberek életét, ahogy az EU és Amerika is ezt teszi, ha Ukrajnát tovább támogatja. Mintha egyetlen élet is érdekelné őket, amely életeket nem mellesleg az orosz barbár gyilkosok oltanak ki, de erről már szó sem esik.

Ez a szöveg nemcsak abban a tekinteben fenyegetés, hogy Orbán nem védené meg a hazát az oroszoktól, hanem arra utal, hogy az illiberális világforradalomhoz, amihez kell Trump győzelme is, szükség van Ukrajna, de Magyarország elfoglalására is. Orbán esetleg meg is egyezett Putyinnal abban, hogy a magyar bábkormányt meghagyva, bevonul az országba.

Ha az oroszok az osztrák határon állnak, könnyen az oroszok által pénzelt pártok jutnak hatalomra az európai országokban, többségre jutva az Európai Unióban, a demokratikus liberális világrendet felszámolva. Ezért Orbánnak nem drága az sem, hogy az oroszok az európai fenyegetés bázisává tennék a megszállt Magyarországot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.