2024. szeptember 28., szombat

AMERIKAI NÉPSZAVA: MEGINT ORBÁN VIKTOR HELYETT KELL ELVINNIE MÁSNAK A BOTRÁNYT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2024.09.27.


A kegyelmi ügy Orbán Viktor ügye volt, ezért is lett belőle akkora botrány, mert minden szál hozzá és a családjához vezetett, de miatta végül (az ugyancsak nem vétlen) Novák Katalinnak és Varga Juditnak kellett lemondania. Most ugyanez ismétlődhet.

Orbán Balázs bukásának, lemondásának és kirúgásának töténete most a bocsánatkérésnél tart, Orbán elhatárolódásánál, és kivárják, hogy ez elég lesz vagy távoznia kell. Ha nem akarják a magyarok, hogy az oroszok a Dunában mossák a véres csizmájukat, mennie kell.

Nem azért, amit egyes politológusok és online felületek emlegetnek, hogy a Fidesz egykori önmagával hasonul meg, mert a Fidesz 1956-ból nőtt ki, mert ez önmagában is egy ordas hazugság. Orbán Balázsnak nem ezért kell távoznia, a távozását nem ezért kell követelni.

Orbán Balázsnak azért kell távoznia, hogy a magyar társadalom világos üzenetet küldjön ennek az aljas bűnszervezetnek, amely már így is orosz gyarmatot csinált az országból: ne spekuláljanak abban, hogy csak úgy beengedik az oroszokat.

Mert ennek az ügynek ez a tétje. Teljesen nyilvánvaló, hogy Orbán az orosz hadsereget Európa határán akarja látni, s az oroszpárti európai szélsőjobboldalt akarja hatalomra segíteni, hogy „elfoglalhassa” Brüsszelt. Ez pedig orosz bevonulással járna.

Nem tudjuk, hogy szándékosan tesztelték-e az orosz propaganda után az országot, hogy miképpen fogadja az ellenállás nélküli orosz bevonulást, de mindenképpen tesztnek kell lennie, ami megmutatja nekik, hogy ezt már nem nyelik le a magyarok.

Ennek pedig fontos része, hogy Orbán Balázsnak távoznia kell a közéletből. Ha Orbán Balázs ezek után a helyén maradhat, akkor az Orbán-rezsim felhatalmazást kap arra, hogy Orbán felvonulási terepnek átadja az országot az oroszoknak, amikor akarja.

Orbán Balázst nem kell sajnálni, intellektuális képességeit egy sötét és gonosz rendszer szolgálatába állította, a nyers erőszakot és a náci propagandát alakította intellektuálisan fogyasztható politikai programmá, az országot az amerikai fasiszták jövőjéhez kötve.

Orbán Balázs intelligens ember, egykor értelmiségi volt, ami akkor ért véget, amikor egy fasiszta szolgálatába állította a képességeit. Ezért nincs mentsége, mert értelmileg tudnia kellett, hogy milyen emberekkel kapcsolódott össze ideológiailag, s kiket ölelgetett.

Eladta a lelkét az ördögnek. Bizonyos értelemben a naivitása lehet a veszte, hogy az Orbán által becsomagolt, kódolt, letagadott aljas ideológiát kibontotta és nyilvánosan kimondta. Nem most először, mert kikotyogta a propaganda felhasználásának szerepét és célját is.

Összességében azonban Orbán Balázs nem volt kreatív ember, beszélő szerszámként végezte lelketlen és aljas munkáját Orbán szolgálatában, ezért a bukása sem az önálló gondolatainak köszönhető. Ő csak azt mondta ki, amit Orbán képvisel, de rejteget.

Ha az általa kimondott gondolatért kell távoznia, akkor elődeihez hasonlóan ő is Orbán helyett bukik meg, mert a gondolat nem az övé, hanem Orbán Viktoré. Ami felháborodást okozott, az az orbáni „békepolitika” alapja. Kódolva Orbán Viktor ezt hirdeti egy éve...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.