2024. szeptember 9., hétfő

AMERIKAI NÉPSZAVA: MAGYAR EGYMILLIÓ FORINTOS MINIMÁLBÉRT ÍGÉR (HAHA), ÉS NEM VISSZAVESZI A NER-OLIGARCHÁK VAGYONÁT, HANEM „MEGADÓZTATJA” (HAHA)

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2024.09.08.


Magyar Péter populista demagóg ígérgetései kezdettől fogva minden alapot nélkülöznek, de arra jók, hogy időnként elszólja magát és leleplezze saját szándékait. Magyar már „Tisza-kormányról” beszél 2027-től (haha), de ő nem Tisza Péter, hanem Magyar Péter, Tisza Párt egyelőre csak papíron van, mert nincs tagsága, és semmi, ami egy pártnak van.

De ennél viccesebb a bohózatnak az a része, amikor Magyar a Facebook-posztján ezt írja: „A TISZA-kormány 2027-től duplájára emeli a jelenleg 266.800 forintos minimálbért és azért fogunk dolgozni, hogy a kormányzati ciklus végére egymillió forint lehessen a minimálbér összege Magyarországon.” Ilyet még az ószocik sem mertek volna mondani.

Magyar a hőmérőt nyugodtan bedughatja magának a hóna alá, mert az életben nem lesz itt egymillió forintos minimálbér, legfeljebb, ha akkora inflációt csinál, hogy az egymillió forint csak kétszázezret ér. Magyar megindokolja azt is, miből lesz ez a pénz, ami akkora kacsa, hogy a fal adja neki a másikat.

Eszerint „a béremelési dinamika a magyar tulajdonú mikro-, kis- és közép vállalatok számára csak jelentős adó- és járulékteher-csökkentés és támogatás mellett lesz kigazdálkodható. Ennek kidolgozásán is dolgoznak a TISZA Párt adópolitikai és költségvetési szakemberei”. Adó csökken, bérek nőnek, minden jó egy helyen.

Amekkora adócsökkentés kellene az egymillió forintos minimálbérhez, az a pénz nem hiányozhat a csődbe jutott ország költségvetéséből, amely még 50 év múlva is Orbán kínai és egyéb hiteleinek a törlesztését nyögi majd. Ha pedig ekkora minimálbért ír elő a cégek számára, akkor egy dolgozója nem lesz hivatalosan senkinek, mert ennyit nem fizetnek.

Aztán rendkívül kíváncsiak lennénk a nem létező „Tisza Párt” úgynevezett „adópolitikai és költségvetési szakembereire”, hogy mégis kik azok. Egy demokratikus párt (Magyar nem az), nem ismeretlen és titkos szakértőkkel dolgoztatja ki a programját, hanem átlátható és ellenőrizhető a működése. A „Magyar-kormány” is ilyen titkosan működne?

De ennél van sokkal fontosabb része a bejegyzésnek, mely kijózaníthatna minden fanatikus Magyar-hívőt (nem fog). Magyar ugyanis ezt írta: „a TISZA Párt jelentős adókat fog kivetni a jórészt a Nemzeti Együttbűnözés Rendszeréhez köthető magántőkealapokra és dolgozunk a NER oligarchák által összeharácsolt vagyon egyéb módon történő megadóztatásán is”.

Ezt most lefordítjuk magyar nyelvre: Magyar Péter nem fogja megszünteni a NER-t, nem vonja felelősségre a NER oligarcháit, nem veszi vissza tőlük a lopott vagyont, s nem állítja független bíróság elé, hanem csak „megadóztatja” őket. Móricka erre azt mondja: „lófasz lesz itt, nem rendszerváltás, emberek”, ha Magyar ölébe hullik egyszer a hatalom.

A Napnál is világosabb, hogy ez a Fidesz és az Orbán-család hatalom- és vagyonátmentési kísérlete. Magyar nemcsak futni hagyja őket, hanem összejátszik velük. Megadóztatja majd őket, ezzel lezárta a rendszerváltást. Mit adóztat meg? Az elmúlt 14 évben ellopott vagyont és az egyszer már leadózott jövedelmet? Milyen alapon?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.