2024. szeptember 24., kedd

ALIG VAN MAGYAR, AKI ÚGY VÉLI, HOGY A LEGJOBB EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSBAN RÉSZESÜL

24.HU
Szerző: D. KOVÁCS ILDIKÓ
2024.09.24.


Magyarország az a hely, ahol a legkevésbé valószínű, hogy az egészségügyi ellátást jónak értékelik a lakosok – derül ki az Ipsos friss nemzetközi kutatásából. Hazánkban a válaszadók mindössze 12 százaléka mondta azt, hogy jó az egészségügyi ellátás, míg 58 százalék szerint rossz.

Az eredmény illeszkedik a kutatóintézet Mi aggasztja a világot? című felméréssorozatában olvasottakhoz, mely azt követi nyomon hónapról hónapra, hogy az emberek szerint mik az országukat érintő legsúlyosabb problémák. Magyarországon általában az egészségüggyel kapcsolatos aggodalmak vezetik a rangsort. Az Ipsos rámutat, hogy a magyarok a jövővel kapcsolatban is pesszimisták,

47 százalék szerint az ellátás tovább romlik majd.

A kutatásból három témakört emeltünk ki, amelyeket infografikán is bemutatunk. Az elsőn az látható, hogy mennyire tekintik veszélynek az egyes egészségi bajokat a magyar válaszadók.

- A legnagyobb, 38 százalékos említési arányt a rák kapta,

- a második helyen a mentális egészség szerepel. (Ez azért érdekes, mert a mentális betegségeket általában sokan nem kezelik egyenrangúan a testi bajokkal.)

- A harmadik a stressz,

- majd azt követi a túlsúly,

- végül a kábítószer-használat.

Az Ipsos kutatása egyébként megemlíti, hogy miközben a magyarok 55 százalék környékére tippelik a túlsúlyos honfitársaik arányát, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint ez az arány valójában kicsivel 30 százalék fölött van...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.