2024. szeptember 26., csütörtök

A MAGYAROK TÖBBSÉGE POLITIKAI BOSSZÚT SEJT AZ IVÁNYI GÁBOR-FÉLE ISKOLÁK BEZÁRÁSA MÖGÖTT

NÉPSZAVA
Szerző: CZENE GÁBOR
2024.09.26.


A kérdezettek kétharmada nem ért egyet azzal, hogy kormányhivatalok bezáratták a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség több iskoláját – áll a Publicus felmérésében.

„Ön egyetért azzal, hogy az Iványi Gábor-féle Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség több iskoláját is bezáratta az illetékes kormányhivatal az adósságaik miatt azzal az indokkal, hogy ez veszélyezteti a gyerekeket?
Erre a kérdésre csak 11 százalék felelt igennel, míg 66 százalék nemmel a Publicus Intézet – a Népszava megbízásából, ezer fő megkérdezésével készült, életkor, nem és iskolázottság szerint a felnőtt népességre reprezentatív – felmérése során.

A kérdésre 23 százalék nem tudott, vagy nem akart válaszolni. Az ellenzékkel és a Tisza Párttal rokonszenvezők körében alig kimutatható a bezárásokkal egyetértők aránya (2-2 százalék), a fideszesek esetében ez a szám jóval magasabb: 39 százalék.

A kormánypártiak közül azok voltak a legtöbben, akik nem feleltek a kérdésre (41 százalék), fennmaradó 20 százalékuk nem értett egyet az iskolabezárásokkal.

Az egyetértőkre szűkítve a kört a Publicus Intézet azt is megkérdezte, hogy akkor is helyeslik-e az iskolák bezárását, ha figyelembe vesszük: Iványiék azért halmoztak fel adósságokat, mert egyházukat az állam megfosztotta eredeti státuszától és az azzal járó költségvetési források jó részétől. Az egyetértők 60 százaléka ennek tudatában is kitartott álláspontja mellett,

ugyanakkor 26 százalékuk elbizonytalanodott és nem válaszolt, 14 százalék pedig azt mondta, hogy így már nem ért egyet a bezárásokkal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.