2024. szeptember 25., szerda

666 EZER FORINTÉRT RENDELT 400 GOMBÓC KÉZMŰVES FAGYLALTOT (1660 FT/GOMBÓC) AZ AZ ÁLLAMI CÉG, AMELY AZ EESZT ( ELEKTRONIKUS EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSI TÉR) ÜZEMELTETÉSÉÉRT FELELŐS.

FACEBOOK
Szerző: HADHÁZY ÁKOS
2024.09.25.


666 EZER FORINTÉRT RENDELT 400 GOMBÓC KÉZMŰVES FAGYLALTOT (1660 ft/gombóc) az az állami cég, amely az EESZT ( Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) üzemeltetéséért felelős.

Összesen három helyszínen tartott közösségfejlesztő nyalós bulit az "Egészséginformatikai Szolgáltató és Fejlesztő Központ Nonprofit Kft" (ESZFK). Persze potom összeg ez az egészségügyből kilopott százmilliárdokhoz képest, de talán jól szemlélteti, miért tartanak a kórházaink ott, ahol.

Ennek az állami cégnek amúgy van 197 alkalmazottja és 2024 II. negyedévében 660 milliót fizettek ki bérjellegű juttatására, azaz átlagosan kb havi brittó 1 milliót lehet ott keresni. Ennek ellenére milliárdokat fizetnek ki az elvileg általuk üzemeltetett számítástechnikai rendszerek támogatására , az i-cell Mobilsoft Zrt-nek pl. 2026 márciusig 2.7 MILLIÁRD forintot fizetnek ki a " Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) üzemeltetésének támogatása" címén.

Ha fentieket nem hiszi, a fagyis szerződés a képeken, a többi szerződés és a személyi adatok pedig itt: https://www.eszfk.hu/kozerdeku-adatok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.