2024. augusztus 14., szerda

ÚJABB DEBRECENI CSÁPOT NÖVESZT A NAGY KÍNAI AKKUMULÁTORGYÁR

NÉPSZAVA
Szerző: DOROS JUDIT
2024.08.14.


Akkumulátormodulokat is összeszerelnek majd a logisztikai célra bérelt területen – erősítette meg lapunknak a CATL. Szerintük egy eredetileg is tervezett bővítésről van szó, a civilek inkább trükkös terjeszkedést látnak.


– Mint a mesebeli farkas, aki először csak a kisujját szeretné bedugni házba, de később majd jön a karja és a lába is, végül pedig bent akar lenni az egész állat, hogy felfalja a kismalacot – így jellemezték lapunknak debreceniek azt a folyamatot, amellyel a CATL kínai akkumulátorgyár nemcsak a saját eredetileg tervezett telephelyén, hanem már az államtól bérelt ipari létesítményben is folytatna akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó tevékenységet.

Korábban a városháza arról tájékoztatta a debrecenieket, hogy az épülő akkugyár tőszomszédságában, az állami tulajdonban lévő INPARK Szigma Kft. telephelyén – amelyet a CATL bérbe vett – logisztikai tevékenységet végez a cég. Csakhogy – mint azt a napokban megírtuk – mára kiderült: egy összeszerelő üzem is létrejött itt, amellyel a korábban jelzett 40 GW/óra gyártókapacitást 49,2 GW/órára növeli a vállalat. Kiderült az is, hogy emiatt a kínai beruházó már másodszorra módosítja a korábban a kormányhivatalhoz benyújtott környezethasználati engedélyt. Megkérdeztük a városházát az ügyben, de érdemben nem válaszoltak, mindössze az önkormányzat Fidesz-frakciójának korábbi közleményét küldték el nekünk. Ebből lényegében az derül ki, hogy a civilek álságosan és feleslegesen aggódnak, minden a legnagyobb rendben, a város iparűzési adóbevétele tíz év alatt megháromszorozódott, pedig a legnagyobb autóipari üzemek – azaz a BMW és CATL – még el se kezdtek működni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.