2024. augusztus 16., péntek

„SUTTYOMBAN ÁLLÍTÓLAG MÁR BEADTÁK AZ OLIMPIAI PÁLYÁZATOT”

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2024.08.15.


Magyar Péter mondta ezt az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A Tisza párt elnökének két hónappal ezelőtti, emlékezetes kivonulással végződött „látogatásához” képest ezúttal több szerencséje volt. Igaz, ehhez az is kellett, hogy az őt kérdező Szöllősi Györgyi megértőbb beszélgetőpartner legyen, mint kollégája, a Magyart felbosszantó Rónai Egon. Magyar Péter ezúttal nem kívánt állást foglalni azzal kapcsolatban, hogy jó ötletnek tartja-e az olimpia megrendezését, szerinte egy társadalmi vita után lehetne beszélni erről. Más kérdés, hogy a Tisza Párt elnöke néhány hónappal ezelőtt még mást gondolt egy Budapesten rendezendő olimpiáról. Akkor az ötkarikás játékok hazai megrendezését ellenző Momentumot bűnben fogant pártnak nevezte.


Nem Magyar az első – és feltehetőleg nem is az utolsó –, aki úgy értesült, hogy titokban tárgyalások folynak a 2036-os budapesti olimpiai jelentkezésről. Néhány hónappal ezelőtt a VSquare oknyomozó portál hírlevelében írt arról, hogy háttértárgyalások folynak a Fővárosi Önkormányzat és a kormány között. A kormány nem reagált az értesülésre, a főpolgármester köreiből viszont azt a választ kapták, hogy hivatalos kommunikáció még nincs a témában köztük, de „minden, ami egy olimpia megrendezésének előfeltétele, Budapest érdekében áll – infrastruktúra-fejlesztések, úgy mint utak, felüljárók, közösségi közlekedés stb.” Mindebből kiolvasható, hogy a fővárosi önkormányzat nem utasítja el élből az olimpia megrendezését.

Magyar Péter tehát most felkavarta az állóvizet azzal, hogy ismét bedobta az olimpia megrendezésnek lehetőségét. Azt ugyan nem árulta el, honnan származik az információ, de ez nem is jellemző a Tisza Párt elnökére, aki szeret azzal hivalkodni, hogy még mindig vannak fideszes kapcsolatai. A már említett VSquare oknyomozó portálnak nyilatkozó, kormányhoz közeli forrás szerint a főváros együttműködéséért cserébe a kormány infrastrukturális projektek támogatását ígérheti...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.