2024. augusztus 5., hétfő

STUMPF ANDRÁS: MAGYAR PÉTERBEN LÁTJÁK AZ ESÉLYT A REZSIM MEGBUKTATÁSÁRA

HÍRKLIKK
Szerző: HÍRKLIKK
2024.08.05.


Magyar Pétert és pártját azért támogatja sok ember, mert a Tisza – jövendő – profiljától függetlenül végre van egy olyan párt, amely véget vethet az Orbán-rendszernek. Ha nem követ el nagyobb hibát, tovább növelheti befolyását és – elvileg – 2026-ban megbuktathatja a fennálló rezsimet. Félő azonban, hogy a Fidesz a ma érvényes szabályok, a jelenlegi választási törvény megváltoztatásával keresztülhúzhatja ezeket a számításokat. Erről beszélgetett a KlikkTV Tíz című műsorában Stumpf Andrással, a Heti Válasz publicistájával Bolgár György.


Stumpf szerint egyfajta „törzsi szellem” fűzi össze Magyar híveit – ugyanúgy, mint Orbán Viktor vagy Gyurcsány Ferenc rajongóit. Magyar, aki a Fidesz 2002-es bukása után szocializálódott, jól megismerte a párt módszereit és hasznosítja azokat. Fontos, hogy követelései többnyire azonosak azokkal, amelyeket a többi ellenzéki párt már régen képvisel, de ott nem találtak visszhangra. Magyarban azonban esélyt látnak az emberek e célok elérésére, ezért követik.

Hogy hová tart az új párt, milyen arculata lesz, az még mindig kiismerhetetlen, hiszen nem tudni, támadásuk fő célpontja Rogán Antal vagy Orbán Viktor és azt sem, kik, milyen emberek alakítják majd a Tisza Párt politikáját. Az eddigi döntések az idő kényszere alatt születtek, nem volt mód program kidolgozására. Így például Magyar előre nem is beszélte meg Tarr Zoltánnal – a fellépése miatt állami munkahelyéről eltávolított református lelkésszel –, hogy jelöli Európa-parlamenti képviselőnek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.