2024. augusztus 14., szerda

ORBÁN BALÁZS CÍMÉRE BEJEGYZETT CÉG VETT TÓPARTI INGATLANT, A POLITIKUS APÓSÁNAK ÁTADOTT VÁLLALKOZÁS SZÁNTÓDON ÉPÍTKEZIK

24.HU
Szerző: MÁZUSÁR TAMÁS, VITÉZ F. IBOLYA
2024.08.12.


Orbán Balázs egykori vállalkozása, a DenkFabrik Kft. vásárolt meg egy vízparti ingatlant Szántódon, a tóparti villasoron. A cég tulajdonosa egy ideje már a miniszterelnök politikai igazgatójának apósa, de székhelye még mindig a politikus címén van. A területen zajlik az építkezés. A villasoron több száz millió forintért forognak az ingatlanok, a cég irataiból pedig egy 315 milliós állami kamattámogatású hitel köszön vissza.

Balatonföldvár és Zamárdi között, a Tihannyal szemközti szántódi villasoron egymás mellett sorakoznak a tóparti házak. Nagy kincs egy ilyen, egy 728 négyzetméteres telken álló 65 négyzetméteres épületet éppen 400 millió forintért árulnak a legnagyobb ingatlanos portálon.

Szántód ezen részen vásárolt ingatlant 2023 júliusában a DenkFabrik Kft. A főtevékenysége szerint saját tulajdonú ingatlan adásvételével foglalkozó cégnek éveken keresztül a tulajdonosa és az ügyvezetője volt Orbán Balázs, a tevékenységi körei között ennek megfelelően szerepel a politikai tevékenység, a felsőfokú oktatás és a társadalomtudományi kutatás is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.