2024. augusztus 27., kedd

MIT TEHETNE A KORMÁNY, HOGY MEGVÉDJEN BENNÜNKET A HŐHULLÁMOKTÓL?

MÉRCE
Szerző: KISS SOMA ÁBRAHÁM
2024.08.27.


Eddigi életünk legmelegebb nyarán vagyunk túl, ami jelentősen befolyásolja a társadalom szinte valamennyi szegmensének mindennapjait. Nem látjuk annak nyomát, hogy a magyar kormány átérezné felelősségét azzal kapcsolatban, hogy a hazánkban élők életminőségét, egészségét, sőt, idősebbek, betegek esetében az életét is kockáztatja tétlenségével. Pedig számos eszköze lenne, ha valódi súlya szerint kezelné a problémát, amely mindannyiunkat fenyeget, de a társadalom egyes csoportjait, köztük a már említetteken kívül a szegényebbeket és egyes munkavállalókat különösen.


Magyarországnak viszonylag kevés tere van a klímaváltozás mérséklésére – bár ambíciói lehetnének, hiszen az egész emberiséget, és benne hazánkat különösen érintő katasztrófát megakadályozni közös feladatunk lenne. Például az energiafogyasztás csökkentése, a megújulók lehetőségeinek jobb kihasználása, vagy a közösségi közlekedés helyzetbe hozása lehetnének az első lépések. Amiben viszont szinte kizárólagos a magyar kormány, állam és az önkormányzatok felelőssége, az a körülmények elviselhetőbbé tétele a lakosság számára.

Mégis, sok esetben láthatjuk azt, hogy a döntéshozók akár állami, akár önkormányzati szinten továbbra sem szánnak elegendő figyelmet, még inkább energiát ezekre a kérdésekre.

Alábbi cikkünkben néhány javaslatot szedtünk össze, hogy milyen intézkedésekkel lehetne csökkenteni a klímaváltozás jelenleg legnyilvánvalóbb hatása, a rekkenő hőség okozta kényelmetlenségeket, vagy egyenesen veszélyeket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.