2024. augusztus 16., péntek

MI FONTOS

JÓREGGELT EURÓPA
Szerző: BENEDIKTY BÉLA
2024.08.14.


Annyira büszke a Nemzeti Sport a magyar érmekre, hogy átrajzolta a Balkán térképét, és letörölt róla egy országot

Ezt a térképet az egyik tekintélyes hírportál közölte. A fölötte látható címmel együtt. Azon kívül, hogy "letöröltek egy országot", a portálnak nincs egyéb mondanivalója. Nekem van.

Ez a ronda firkálmány itt nemcsak azért undorító, mert folytatja a nagymagyar hőzöngést, hogy ugyanis mi mennyivel különbek vagyunk a minket körülvevőknél, hanem mert a sportújságírók általános szellemi színvonalánál is mélyebben tartózkodó újság azt képzeli, hogy a fenti adat jó nekünk, büszkék lehetünk rá, íme a világhírű magyar felsőbbrendűség legújabb manifesztuma. Holott ez sem igazol egyebet, mint a szánalmas valóságot: az effajta ábrák homályosítják el végképp az amúgy is szűk látóterű tekinteteket, amik különben már enélkül is képtelenek a lényeget látni. Ez a nép sosem volt képes arra, hogy körül nézzen a világban, hogy megkülönböztesse a fontos dolgokat a mellékesektől, a hasznosat a kártékonytól, de a csúti primitív harmincöt éve tartó domináns befolyása alatt a maradék tartását is elveszítette, az éppen csak el nem bődülő generális butaság a miniszterelnöki munkakört bitorló kertitörpe képességeihez idomult.

Ideírok adatokat. Svédország területe ötször nagyobb, mint Magyarországé, többen is lakják, az egy főre jutó GDP-je kevés híján a négyszerese a miénknek. Négy aranyérmük van, négy ezüstjük, három bronzuk, ez összesen nyolccal kevesebb érem, mint a magyaroké, ezzel a tizennegyedik Magyarország mögött a tizenhatodikak. Norvégia csak négyszer nagyobb ugyan, de a GDP adata hatszoros. Ők a tizennyolcadikak. Ausztria a harminchatodik, Svájc negyvenkettedik. Belgium (többen lakják, mint Magyarországot) a huszonötödik. Dánia huszonkilencedik.

Ugye nem kell mondanom, mi a különbség a jelzettek és Magyarország között amúgy általában. A sportot tekintve különösen az "állami támogatás" - ami mint tudjuk, a mi pénzünk, a csúti primitív azt költi - a fentieknél szinte kimutathatatlan, nálunk 2,5 százalék, a többszöröse az uniós átlag 0,7-jének.

Fent nevezett országokban nem azt tartják elsőrendű kérdésnek, hány érmet szereznek egy olimpián. Magyarországon ez mindig mindent elsöprő adat volt, a fasiszta Horthy-rendszerben éppúgy, mint a fasisztakommunizmus évtizedeiben. És most megint, a fasisztakommunizmus legrosszabb változatában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.