2024. augusztus 16., péntek

LOPÁS, ÁTNEVELÉS

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2024.08.16.


Emlékezhetünk, hogy Pakson alig is győzött az ellenzéki polgármester, máris jött a büntetés a kormánytól elsősorban neki, de voltaképp az ottani lakosoknak. Mivelhogy a Fidesz bármit megtehet, és nem is rest az aljamunkára, azonmód vettek el a várostól néhány milliárdot, a költségvetés közel negyven százalékát. Ilyen elvonás mindenhol a működést veszélyezteti, ez azonban a fideszfiúkat egyáltalán nem érdekli, a fő a „statuálás”, ahogyan Pelikán gátőr kislánya mondta az apukának arról, kivégzik-e vagy sem.

Egyébiránt, hogy mennyire nem érdekli ezeket se isten, se ember, azt a paksi bukott fideszes polgármester reakciója mutatja. Annyira penetránsan aljas, hogy megérdemli neve megörökítését, tehát úgy hívják a fidesztálibot, hogy Szabó Péter, aki a hétmilliárdos kasszacsapolást fennhangon üdvözölte, bizonyára abból a megfontolásból, hogy a paksiak, ha nem rá szavaztak, nem méltóak az életre, azaz, dögöljenek meg. Gondoljuk, innentől a jó paksiak nem is számítanak magyarnak, ahogyan sok milliónyian a NER-ben.

Amúgy ez a módi általános, amióta mindenféle vész-, és veszélyhelyzeti kormányzás van hosszú évek óta, erre mutogatva fosztogatja a Fidesz az önkormányzatokat, aztán a sajátjainak visszaad, a többi sorsát – vergődését – pedig már ismerjük, lásd Budapest. Fővárosunk az utóbbi években valami isteni csodának köszönhetően nem ment csődbe, de nem szabad elkiabálni a dolgokat, úgyis kitalálnak a fiúk valamit, hogy ez bekövetkezzék. De a legszebb az egészben az, hogy a kivéreztetett önkormányzatokra mutogatnak: nem tudnak gazdálkodni.

Amit eddig fölskicceltem, az közismert, mindenki tudja, csak a kizárólag propagandával élő gombák nem, így, ami ezután következik, az sem nekik szól, hanem a gondolkodni még képes egyedeknek, hátha fölhorgad bennük valami úgy, mint amikor Orbán meg akarta adóztatni az internetjüket. Példabeszédünkben ezért itt és most bekúszik Göd és az ő akkumulátorgyára, ennek a gyárnak az iparűzési adója és annak a sorsa. Mert Göd az elsők közt volt, akit, amit a fentebb jelzett módon megszívattak, és elszedték a pénzét, mint most Paksnak.

Tehát, ha Gödre tekintünk, akkor megtudjuk a paksiak pénzének jövőjét is, ami azonban egyáltalán nem megnyugtató, sőt, kinyílik tőle az ember zsebében a bicska. Aztán elmegy a bicskájával krumplit hámozni, vagy fogpiszkálót faragni a petrencerúdból, de nézzünk ki azért a keserűségünkből legalább egy csöpp világlátás erejéig. Azaz, a gödiek helyett, vagy az ő nevükben tesszük fel a manapság oly divatos kérdést, hol a pénz. Az a pénz, ami nekik járna, mert elszenvedik az akisgyárat, s annak minden örömeit.

Nos, kedveseim, mint tudjátok, szolidaritás hazugsággal fosztja ki a neki nem kedves településeket a Fidesz, azzal a fedősztorival, hogy – például Göd esetében – a neki járó pénzt a megyei önkormányzat kapja, aki, ami aztán továbbadja olyan településeknek, akik nem részesülnek egy aksigyár minden örömében, s emiatt szegények. Ideának sem annyira szép, hogy ne sántítson erősen, a gyakorlat azonban teljesen elvetemült, mert és ugyanis a gödi pénz sorsát vizsgálva kiderült, a megyei önkormányzat leginkább nem tud elszámolni a pénzzel.

A súlyos milliárdokkal, és amivel meg igen, abban egyáltalán nincsen köszönet. Itt kiderült ugyanis, hogy olyan „civil szervezetek” kaptak ez esetben félmilliárdnyi apanázst, akiknek a civil szervezeti tevékenysége abban merült ki, hogy kormánypárti kiadványokat állítanak elő, vagy olyan rendezvényeket szerveznek, amelyek szereplői vagy fővédnökei nagyrészt helyi politikusok. Emellett még csak sima fideszista alapítványok gazdagodtak a gödiek vérén, hogy így mondjuk, és láss csodát, a kaszák a csűrben pihennek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.