2024. augusztus 11., vasárnap

KÉRI LÁSZLÓ: A KILENC ÉVES RENDELETI KORMÁNYZÁS ALATT SEM LETT OLCSÓBB A TEJ

HÍRKLIKK
Szerző: KlikkTV
2024.08.11.



A kusza, elemezhetetlen körülmények között van három trend, amely már június 9 előtt is látható volt, egyrészt, hogy a hosszú Fidesz-korszak leszálló ágában van, a gazdaság harmadik éve zsákutca, a külpolitikai káosz, amely eltakarja, hogy Európában egyedül maradt az ország a NATO-ban és az EU-ban, valamint az, hogy radikális átrendeződés kezdődött a Fideszen túli világban - foglalta össze a jelenlegi politikai helyzetet Kéri László politológus a KlikkTV Mélyvíz című műsorában.

Az, hogy 1,3 millióan úgy ítélik meg, hogy mégis csak van valami remény a Fidesszel szemben, ez megrázta ezt a változatlanságra építő hatalmi rendszert – fogalmazott a szakértő. Kéri László arra is rámutat, hogy egy ideje bármilyen körben beszélünk a politikáról, azt úgy tesszük, mintha itt normál állapotok lennének. „Nincs ilyen. 2015 óta rendkívüli állapot van, ami most is ilyen-olyan okok miatt októberig tart, és biztos, hogy akkor is meg fogják hosszabbítani. Ez 9 éve tart. Erre a lakosság nagy része azt mondja, attól olcsóbb lesz a tej?”

Már rég ki kellett volna menni az utcára, mert ez még az ellenzék által nem képviselteket is sújtja, de birka módon tűrjük, hogy rendeleti kormányzás van, és meg is változtatták az alaptörvényt, így már utólag sem kell beszámolni a parlamentnek, ami nem normális dolog – fogalmazott. „Olyan országban élünk, ahol a végrehajtó hatalom semmilyen fontos döntését, semmilyen körülmények között nem lehet számon kérni, akárcsak a kínai hitelt, amelyet utólag kell kihámozni.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.