2024. augusztus 13., kedd

KERESZT BICSKÉIG

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2024.08.13.


Húszmilliárd forintba kerül a Citadella felújítása, első megközelítésből két érdekességgel. Mészáros és Garancsi urak cégei végzik azt olyan szerződéssel, hogy a munkák alatt folyamatosan az inflációhoz igazítják a költségeket. Itt érdekes volna betekintést nyerhetni abba, a valós pénzromlást veszik-e figyelembe, vagy a KSH adatait, mert nem mindegy, és nem is ugyanaz a kettő. Egyáltalán. Sőt egészen más bír lenni.

Másfelől az inflációt vizsgálva szokták emlegetni mondjuk a nyugdíjas bevásárlókosarat, mint aminek a tartalma sokkal jobban drágul, mint a nagy átlagból kiszámolt általános adat, itt lehet, hogy Mészáros-Garancsi kosarat alkalmaznak, hogy ne járjon rosszul az emlegetett két úriember (irónia). Ugyanakkor teljesen mindegy, milyen szerződést kötnek, a csatorna nyitva a közpénznek, mert a vizes vb is permanensen drágult két évvel a véget érte után is.

Szóval az ilyesmik nem szoktak zavaró tényezők lenni, de a Citadellánál nem is ez a legérdekesebb, mert csak a lopás általános tendenciája folytatódik vele. Viszont egy kis cuki kurvaság, véletlen egybeesés, hogy a terveket viszont Taraczky Dániel irodája készítette. S ha ön nem ismerte ezt az urat, most már igen, főleg, ha elmeséljük róla, hogy a hatvanpusztai birtok tervei is tőle erednek, és itt olyan kerek lett a kör, hogy már nem lehet négyszögesíteni.

Már ennyi információ elég volna, hogy elégedetten csettintsünk, nincsen semmi baj, a NER zavartalanul üzemel a maga jól bejáratott módján. Hogy aztán az országgal mi van amúgy, az nem igazán érdekli a fiúkat, mert itt, a Citadellánál is megtalálták a leglényeget, hogy kereszt kell a kezében amúgy pálmaágat tartó szobor talapzatára. Indoklásul ismét az európai kultúrkörre meg a keresztény államiságra hivatkoznak. Mintha államvallás volna nálunk.

Valamikor, még a NER előtt szekularizált volt Magyarország, ami akkor változott vissza, illetve vett száznyolcvan fokos fordulatot a középkor felé, amikor Orbán a duci kis ujjain kiszámolta, hány szavazatot hoz neki a konyhára, ha már nem parancsolja térdre, imára a lenézett keresztényeket, hanem nekilát hitet óbégatni, meg azt, hogy ember, most jövök a templomból. Jó, ha nyugtázzuk, minden ezért történik, és nem egyébért.

Az is teljesen bizonyos, ha a felmérések azt mutatnák, az lenne hasznos a hatalom szempontjából, hogy Orbán háncsszoknyában, orrát egy csonttal átfűzve táncoljon a tűz körül, akkor azt tenné, és akkor ugyanúgy röhögnénk rajta, mint voltaképp most is. Itt a helyzet azonban egy kicsit nyomorultabb, mert náluk a pénz meg a stukker, és azt csinálnak, amit csak akarnak, és most épp keresztekkel akarják teletoszni az egész országot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.