2024. augusztus 9., péntek

FÜLKE: ÚJ FEJEZET A SAJTÓSZABADSÁG ÉS A PÉNZTÁRCÁNK ELLENI HARCBAN - ÉS A MŰSOR ÉLETÉBEN IS

FÜLKE / HVG PODCAST
Szerző: HVG
2024.08.09.



Békemisszióval, védelmi hozzájárulással és a háborús propaganda elleni leszámolással (tetszőleges számú idézőjel kihelyezése indokolt) ágyazott meg a kormány nyáron egy sűrű ősznek: készül az újabb sajtóellenes leszámolás és folytatódik a gazdaság összefoltozása, de sem a békenarratíva, sem a nagy tusványosi víziók, sem a Patrióták összeboronálása nem változtat a képen, hogy a kormány nehezebb hónapok elé néz a politikai élet újraéledésével, mint bármikor az elmúlt 14 év során.

Hogyan fektette le az alapokat Lánczi Tamás, milyen „háborúspropaganda-ellenes” törvényt találhat ki az Igazságügyi Minisztérium és milyen célt szolgálna, ha tényleg elfogadnák? Tényleg lesznek-e határon túli választókerületek és valójában hol kell megerősödnie a Tiszának 2026-ra? Mit jelentenek a kötelezettségszegési- és túlzottdeficit-eljárások? Hogyan csapódhatnak le a megszorítások és készül-e jövő évi pénzosztásra a kormány? Miért nem indul be igazán az európai politikai élet 2024 végéig és mire számíthatunk az új önkormányzatok felállásával?

Közéleti podcastunkban erről beszélgettek a HVG újságírói, Serdült Viktória, Kacskovics Mihály Béla és Kovács Gábor Nagy Iván Lászlóval – akinek ez volt az utolsó adása a Fülke házigazdájaként, így az adásból az is kiderül, hogyan folytatódik a műsor a jövőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.