2024. augusztus 26., hétfő

EGY VÁLTÓALKATRÉSZ ELTÖRT, A MÁSIK VONAT VEZETŐJE IDŐBEN VÉSZFÉKEZETT, EZÉRT NEM LETT NAGYOBB BAJ A KELETIBEN

TELEX
Szerző: ZÁCH DÁNIEL, NAGY BÁLINT
2024.08.26.


Akár több órás késések, műszaki hibák, sebességkorlátozások, nyáron felforrósodó vasúti kocsik, és az ország egyes területein a hetvenes éveket idéző szolgáltatási színvonal várja azokat, akik vonattal utaznak Magyarországon. A jól ismert problémák ellenére mély lenyomata lehet a vasárnap, a Keleti pályaudvaron történt szerencsés kimenetelű vasúti balesetnek, amelyben a Kolozsvár felől érkező Intercity öt kocsija siklott ki. Bár senki nem sérült meg, a közösségi médiát hamar elborították a kisiklott vonat utasainak beszámolói, illetve a csomagjaikkal a sínek közt bóklászó emberekről készült fotók, amelyeknél nehéz súlyosabb PR-katasztrófát elképzelni a MÁV, a céget felügyelő Lázár János építési és közlekedési miniszter, illetve a magyar állam számára.

Még hétfő reggel is tartott a mentés, ezért a pályaudvar bizonytalan ideig nem indított és nem fogadott vonatokat. Szintén a MÁV-tól származó információ az is, hogy a három budapesti fejpályaudvar egyikének teljes kiesése miatt több ezer utasnak kellett hosszabb menetidőre számítania a Budapest–Győr–Hegyeshalom, a Budapest–Pécs, Budapest–Kaposvár, a Budapest–Hatvan–Miskolc, illetve a Budapest–Újszász–Szolnok-vonalon.

Eltört egy váltóalkatrész, a másik vonat vezetője időben reagált

Legkorábban kedd reggel állhat helyre a forgalom a naponta százezer utast fogadó Keleti pályaudvaron – derült ki a MÁV hétfői sajtótájékoztatóján, ahol a cég vezérigazgatója, Pafféri Zoltán azt mondta, hogy nem sérült meg senki a vasárnap esti balesetben. Németh Réka, a MÁV pályaműködtetési és beruházási vezérigazgató-helyettese közölte, hogy egy váltóalkatrész törése előzte meg a kolozsvári IC kocsijának kisiklását. Mint a vezérigazgató lapunk kérdésére elmondta, az utasok által készített fotóknak megfelelően, valóban a közelben volt egy másik vasúti szerelvény is, amelynek vezetője időben és megfelelő módon reagált, vészfékezett, amivel megelőzte, hogy a két vonat összeütközzön...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.