2024. augusztus 26., hétfő

EGY HÉT VAN AZ ÚJ TANÉVIG, DE TÖBB ISKOLÁNAK MÉG FOGALMA SINCS, HOGYAN KORLÁTOZZA A DIÁKJAIT A MOBILTELEFONOK HASZNÁLATÁBAN

NÉPSZAVA
Szerző: JUHÁSZ DÁNIEL
2024.09.26.


Romániában minden iskolának biztosítottak zárható lemezszekrényeket. Nem hiszem, hogy nálunk lehet erre számítani - fogalmazott az iskolaigazgató.


Egy héttel az új tanév indulása előtt több iskolában még mindig nem tudják, hogyan valósítják meg a mobil- és okostelefonok használatát korlátozó rendeleti előírásokat - értesült a Népszava. Egy budapesti általános iskola igazgatója lapunknak azt mondta, eddig semmilyen tájékoztatást nem kaptak a tankerületi központtól. Úgy látja, „minden rájuk van hagyva”, vagyis a tantestületnek kell majd kitalálnia a tanévkezdő értekezleten, hogyan fogják a diákoktól reggel beszedni, biztonságosan tárolni, délután visszajuttatni az eszközöket.

- Megnéztem, máshol hogyan csinálták, Romániában például minden iskolának biztosítottak zárható lemezszekrényeket. Nem hiszem, hogy nálunk lehet erre számítani - fogalmazott az iskolaigazgató.

Az Orbán-kormány két hete döntött arról, hogy szeptembertől „használatukban korlátozott tárgyaknak” minősülnek az iskolákban a telekommunikációs eszközök, különösen a mobiltelefonok, valamint a kép- vagy hangrögzítésre és internetelérésre alkalmas eszközök, az alapszabály szerint ezeket minden tanítási nap elején le kell majd adniuk a diákoknak és csak a nap végén kaphatják vissza, addig egy elzárt helyen kell tárolni őket. Használni csak oktatási célokra lehet az eszközöket, de ezt külön kell engedélyezniük a pedagógusoknak vagy az igazgatóknak, a használat célját és időtartamát pedig adminisztrálni kell...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.