2024. augusztus 23., péntek

CSECSENEK, TÖRÖK TURUL, MEGAZISTEN

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2024.08.23.


Aureliano Buendia ezredes fénykorában, hatalma csúcsán egy képzeletbeli, három méteres kört húzott maga köré, amelybe senki emberfia be nem léphetett, kizárólag, ha ő erre külön engedélyt adott. De nem is ez volt az érdekes igazán, hanem az, ebben az időben jutott el oda, hogy voltaképp parancsokat sem kellett kiadnia, hiszen a katonái és a környezete szinte kitalálta mit szeretne, elébe ment az óhajainak.

A legfélelmetesebb azonban az volt, hogy mindig sokkal messzebb mentek el a kegyetlenségben, mint amit az ezredes valaha is gondolt volna. – Mindannyian értjük Marquez példabeszédét, elég csak a Fideszre és szabadcsapataira nézni, amelyekbe, és így az egyes emberekbe is olyan mélyen ásta be magát az elvakult hülyeség, hogy az ember elsőre elröhögi magát, aztán meg elborzad a kilátástalan alakoktól.

Nem kell nekünk Orbán és az ő kappanhangú álinterjúi, mert amíg a kegyelmes úr nyaralgat, a seggéből előkúszó és jól tartott hívek gondoskodnak a napi szenzációról, és esetükben is látjuk, hogy tényleg sokkal messzebb jutnak a sötétségben, mint amiről Orbán valaha is álmodott volna. Azaz, már a Fidesz sem kell, elég a rajongók pár megnyilvánulása, hogy meglássuk, hol is élünk, milyen hely lett az, ami valaha Magyarország volt.

Az ember amúgy nehezen érti, miért kell megszólaltatni valaha híres, de mára már a demenciával harcoló embereket, és legfőképp miért kell egy zenészt politikáról kérdezni – főleg elbutult állapotban -, mintha az ő szava ebben a témában többet érne, mint Kovács 123 Elek elmélkedése az ivóban. Szörényi Levente ebből a szemszögből egyáltalán nem autentikusabb, mint az emlegetett Elek kolléga, mégis nála érdeklődnek.

Biztosra mennek úgymond, hiszen a Szörényi-féléket olyan jól tartja a hatalom (és gondoljunk itt Nagyferótól Zalatnayig a végtelen sorban), hogy a kérdező biztosok teljesen nyugodtak lehetnek abban, nekik és a hatalomnak is tetsző válaszokat fognak kapni. Ezt pedig a gombák orra alá lehet dugni, hogy az a híresség, aki amúgy pöngetni tud, ugyanolyan hülye, mint az Elek maga, azaz, a rajongás így lesz kerek.

Néha azonban túlzásba esnek a kiválasztott celebek. Szörényi például most a Demokratának azt mondta, hogyha Magyar Péter nyerne, ő disszidálna, ami már elég fajsúlyos kijelentés ahhoz, hogy azt mondjuk, ám, tegye azt, senki nem fogja megakadályozni és legfőképpen siratni. Ugyanakkor tudjuk, hogy ez momentán csak képes beszéd, és legfőképpen arra szolgál, hogy a fejében már régóta furán gomolygó magyarság eredetelméletet előadja.

Jejeje Levente Törökországba menekülne a Magyar Péter-féle terror elől, mert, mint kifejtette, „…én hamarabb nyitottam Keletre, mint a kormány, amikor még réges-régen Örs fiammal együtt elutaztam Törökországba, és megnéztük a Nimród hegyét meg az istenszobrokat. És persze mert ott is láttam egy turulmadarat is…” Az M1-es fölött is van a hegyen, az alá is ki lehet ülni, csak ott épp nem mormol a tenger a bujdosónak.

Hogy félreértés ne essék, mindenki azt gondol, amit akar, mindenkinek van joga megőrülni, de, hogy ez váteszként tálaltatik a magyar gombák elé, az meglehetős veszélyeket rejt magában az ország jövőjére nézvést. Bár tudjuk, hogyha Orbán bukik, nemzedékek kellenek a mocsár elpárolgásához, de, hogy ma ennek a feneketlen mélysége a zsinórmérték, az kies hazánk kilátástalanságának olyan konzerválása, amire nincsen mentség...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.