2024. augusztus 23., péntek

CSAK MÉZESMADZAG AZ OKTATÁSBAN JÖVŐRE BEÍGÉRT BÉREMELÉS

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2024.08.23.


Mézesmadzagot húzott el az érintettek előtt a Miniszterelnökséget vezető miniszter, amikor a pedagógusoknak szóló béremelésekről beszélt. Így kommentálta Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányának tagja a bejelentést és még hozzátette, ez csak arra alkalmas, hogy társadalmi csoportokat, illetve foglalkozási csoportokat egymásnak ugrasszanak. Gulyás Gergely közölte, jövőre 820 ezer forintra emelkedik a pedagógusbér, ami 21 százalékos emelésnek felel meg. Emellett szép, rózsaszín jövőképként 2027-re több mint egymilliós átlagbért ígért.


Gulyás Gergely a Kormányinfón elmondta, hogy a kormány folytatja a pedagógus béremeléseket, miután vállalták, hogy a tanárok átlagfizetésének el kell érnie a diplomás átlagbér 80 százalékát. A pedagógus átlagbér 820 ezer forintra emelkedik jövőre. Ez 21 százalékos emelésnek felel meg – jelentette ki Gulyás Gergely, aki szerint a tanárok átlagfizetése 2027-re átlépheti az egymillió forintot is.

Vagyis nincs új a nap alatt, ezúttal is folytatódott a propaganda-kormányzás. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) is így látják ezt.

Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányának tagja úgy vélte, a háttérben az lehet, hogy Magyarországon nem volt olyan „őrületes” pedagógusbéremelés, ahogy azt a kormány beállította akkor. Az érintettek a PDSZ-nek ugyanis azt jelezték vissza, hogy körülbelül 100 ezer forinttal kevesebbre jött ki az átlag annál, mint amit a kormány állított. Mindezt Nagy Erzsébet már elmondta az EFOP, vagyis az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program Monitoring Bizottságának legutóbbi oktatási albizottsági ülésén, adatokkal bizonyítva azt. Miközben a kormány nem szolgált pontos információkkal. Még az Európai Bizottság képviselője is felhívta a figyelmet a pontos adatszolgáltatás fontosságára. Annak alapján kellene pedig egyeztetni arról, hogy kell korrekció, vagy sem. Újabb egyeztetés ugyan azóta sem jött létre, de azt Nagy Erzsébet el tudja képzelni, hogy azért nyomás van a kormányon, csináljon valamit, mert, ha nem tesznek eleget ennek a kötelezettségüknek, bukják az uniós támogatást. Ez a mostani bejelentés erre lehetett reakció...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.